Nå kommer Iriver-mobilen

Slik blir Iriver-mobilen seende ut.

Iriver er kjent for å lage mp3-spillere. Under årets CES-messe har produsenten lansert en rekke nye produkter, men det mest oppsiktsvekkende er at Iriver nå "tar en Iphone".

Selskapet har nemlig introdusert sin egen mobiltelefon; Iriver GSM Phone. Den nye telefonen er ifølge nettstedet PCmag.com, som har sett telefonen, "mer enn bare litt som Iphone".

Iriver-telefonen har en stor tre tommers berøringsfølsom skjerm, mangler tastatur, og styres mer eller mindre på samme måte som Apple-mobilen.

Basert på Linux

I motsetning til Iphone er Iriver-mobilen basert på Linux, men brukergrensesnittet skal se forholdsvis likt ut. At telefonen er Linux-basert gir imidlertid helt andre muligheter enn Iphones Mac OS X, da Linux er fullstendig åpent. Det skal neves at noen nettsteder hevder at telefonen er basert på Windows CE, slik som Neonode N2.

Iriver-mobilen er ifølge PCmag.com utstyrt med 4 GB flashminne, musikk- og videospiller, et to megapikslers kamera med videoopptak, Adobe Flash Player, GPS og en eller annen form for mobil-TV-støtte.

Telefonen ser også ut til å støtte super-3G. Irivers talsmann har overfor PCmag.com uttalt at "det ville være tåpelig om telefonen var en 2G- eller 2,5G-telefon på dette tidspunktet". Hvorvidt telefonen vil få Wi-Fi er ukjent.

Billigere enn Iphone

Iriver har foreløpig ikke sagt noe om når telefonen kommer på markedet, eller hva prisen blir. Produsenten har imidlertid sagt at den vil bli billigere enn Apples Iphone.

Så vidt vi kan forstå, er modellen som ble vist frem på CES en konseptmodell. Den har for eksempel ikke fått noe produktnavn ennå. Dermed vil trolig både utseendet og spesifikasjonene forandre seg noe innen telefonen kommer i salg.

(Kilder: Engadgetmobile.com, PCmag.com)

Les også
Iriver lanserer Windows-spiller
Les også
Iriver viser frem 2008-modellene
Les også
To nye mobiler fra Motorola
Les også
Her er Sony Ericssons første GPS-mobil
Les også
To nye fra Samsung titter frem
annonse