Til hovedinnhold

Apple-sjefen: Ta hjemmekontor

Tim Cook oppfordrer ansatte til å holde seg vekk fra kontoret.

Apple-sjefen Tim Cook under World Economic Forum i Davos, Sveits, i januar.

Mens coronaviruset sprer seg stadig raskere har flere teknologiselskaper oppfordret sine ansatte til å ta hjemmekontor der det er mulig. Rett før helgen ba Apple-sjefen Tim Cook Apple-ansatte over hele verden om ta hjemmekontor hvis de hadde mulighet, i første omgang mellom 9. og 13. mars. Det melder Bloomberg.

I brevet han sendte ut til ansatte poengterte han den uvanlige og unike situasjonen coronaviruset har ført til, og sa at de nå iverksetter tiltak for å passe på at det blir tynnere bemanning der de kan. Det skal spesielt oppfordres til hjemmekontor i områder som allerede sliter med coronaviruset.

Det skal gjelde selskapets kontorer i Santa Clara Valley og Elk Grove i California, samt Seattle, Sør-Korea, Japan, Italia, Tyskland, Frankrike, Sveits og Storbritannia.

Stengte butikker i Kina

Apple har allerede tatt grep for å få bukt på virusspredningen og stengte i februar alle butikkene i Kina. De fleste skal være åpnet igjen nå, men visse lokasjoenr holdes fortsatt stengt, melder Bloomberg.

Coronaviruset vil også påvirke inntektene for selskapet, som meldte i midten av februar at de ikke venter å nå målene sine for det andre kvartalet i år. De sa også at det trolig vil bli mangel på iPhoner verden over som en følge av virusspredningen. Dette kan også føre til at neste iPhone blir utsatt.

annonse