Gjør deg klar for super-WiFi

Amerikanske føderale myndigheter (FCC) har åpnet opp nye ledige frekvenser som åpner for bruk av super-WiFi, melder Gizmodo.com.

Produsenter kan dermed ta dagens WiFi-teknologi og sende den over ubenyttede frekvenser i spekteret som normalt brukes av TV-kanaler. Dette gir en rekkevidde på opptil en halv mil - selv med kraftige hindringer som murvegger i veien. Det er en kraftig forbedring fra dagens teknologi, som kun klarer å sende et titalls meter under samme forutsetninger.

I teorien betyr det at en vanlig ruter av sorten man har hjemme vil kunne sende signaler så langt at du kan sjekke mailen og være på nett flere kilometer hjemmefra. Et annet produkt som kan få et gjennombrudd er IP-telefonen, som nå kan bli med ut på tur og brukes til gratissamtaler i hele nærområdet ditt.
Samtidig som rekkevidden er kraftig forbedret kan du ikke forvente overføringshastigheter på mer enn 20 Mbit per sekund. Dette er raskt nok til de fleste bredbåndsforbindelser, men kan ikke måle seg med dagens beste trådløse sendere som teoretisk kan overføre 300 Mbit per sekund (802.11n).
Det er ventet at de første konseptenhetene med Super-WiFi kan dukke opp neste år, mens de første produktene vil kunne være i butikkene i 2012, melder Huffington Post.

Les også
Aldri surf på åpne trådløse nett
Les også
Trådløs krangel i blokka
Les også
Er dette dødsstøtet for fasttelefonen?
Les også
Ny gigabit-ruter fra D-Link
Les også
Surf sikrere på åpne nettverk
Mer om
annonse