Til hovedinnhold

Ta med deg Smart TV-en i lomma

Denne lille boksen gir TV-en din Android 4.0 og en rekke spennende funksjoner.

De fleste nye flatskjermer som kommer ut i dag har en eller annen form for Smart TV-egenskap, det vil si at den kan knyttes til Internett og for eksempel bruke spesifikke TV-apper, surfe på nett, motta statusoppdateringer fra venner på sosiale nettverk, og så videre.

Før det store Smart TV-fokuset dukket opp, ble de fleste HDTV-er levert uten slike egenskaper. Mange kan sikkert tenke seg slike funksjoner på TV-en sin, men synes ikke at det er verdt å gå til innkjøp av en helt ny TV av den grunn.

Det finnes noen produkter som konverterer din «gammeldagse» TV til en Smart TV, for eksempel et par bokser fra LG eller Philips. Disse er klumpete og tar opp plass, men det har Pocket TV tenkt til å gjøre noe med.

Plug-and-play

Selskapet Infinitec hevder de kan gjøre TV-en din smart med en dongle ved navn Pocket TV. Den ser ut som en USB-minnepinne, men donglen blir koblet til en av TV-ens HDMI-innganger. Deretter får du tilgang til Internett-snadder via det mobile operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Ifølge Infinitec gjør Pocket TV det mulig for deg å koble deg inn på Google Play Store for å spille av videoer, spille spill, koble deg opp til venner på Facebook, holde deg oppdatert på nyheter og alt annet som nettet tilbyr – direkte på TV-en. Hvis du tilføyer et videokamera, kan du også bruke Skype på storskjermen.

Kortet i ermet

Kortet i ermet til Pocket TV er størrelsen. Du kan ta den med deg i lomma og i teorien forvandle enhver TV med HDMI-inngang til en Smart TV.

Du styrer grensesnittet til Pocket TV med en standard IR-fjernkontroll, eller via en såkalt One Air-fjernkontroll, som legger til gyroskop for kontroll med håndbevegelser. Infinitec forteller at de også jobber med styring fra smarttelefoner og universelle fjernkontroller.

Pocket TV har i tillegg en microSD-inngang og en USB-port, slik at du kan tilføye en mus, et videokamera, et tastatur eller en ekstern harddisk.

Hyggelig prislapp

Vi er på Facebook!

Prisen på forhåndsbestilling er 99 dollar (750 kroner inkludert merverdiavgift) for Pocket TV med IR-fjernkontroll, og 119 dollar (900 kroner med moms) for donglen med One Air-fjernkontroll. Pocket TV skal etter planen lanseres i oktober.

Se videoene nedenfor for en presentasjon av Pocket TV og en demonstrasjon av systemet i praksis, samt selskapets prosjektside hos Kickstarter.

(Kilde: Kickstarter)

annonse