Tek.no

Nyhet

Tamron lanserer ny supertelezoom

Naturfotografene fikk plutselig enda mer rekkevidde.

Istockphoto, Tamron / montasje: Akam
11 Nov 2013 12:42

Det har vært mange nyheter fra fotoverden denne høsten, og Tamron kunne ikke sitte stille i båten de heller. For når båtene kjører forbi, så må man gjøre sitt for å holde balansen.

Tamrons balanseforsøk er av det ultralange slaget. 7. november lanserte de sin ultratelezoom Tamron SP 150 - 600 mm f/5-6.3 Di VC USD (Model A011).

Dette 4x zoom-objektivet betegnes av selskapet selv som en slags forlengelse deres SP AF 200-500mm f/5 - 6.3 Di. Objektivet er designet både for fullformat og APS-C-kameraer.

Les også: Omtale av Tamron SP 24 - 70 mm f/2.8 Di VC USD

Største blenderåpning er altså f/5 på det videste og f/6.3 på det lengste. Minste blenderåpning er oppgitt til å være f/32 på 150 mm og hele f/40 på 600 mm. Man har med andre ord en kjempemulighet til lange eksponeringer om man ønsker det.

Tungt beist, men med ny konstruksjon

Objektivet er nydesignet, noe som også betyr ny optisk konstruksjon. Ifølge Tamrons pressemelding skal denne konstruksjonen gi "bildekvalitet i verdensklasse".

Tamron SP 150 - 600 mm Di VC USD.Foto: Tamron

Akkurat hvordan den optiske konstruksjonen ser ut er vi litt usikre på, men den har 20 linseelementer i 13 grupper. Det er altså en hel del glass vi snakker om her, og når det er så mye glass så betyr det også at objektivet får en god del vekt. Tamron oppgir vekta til å være på hele 1951 gram.

I tillegg til å være tungt er det også langt. Lengden er hele 25,78 cm, og diameteren er på maksimalt 10,56 cm. Heldigvis kommer det med stativfeste, så man behøver ikke å være bekymret for å bli helt skakk i ryggen.

Les også: Omtale av Sigma 120 - 300 mm f/2.8 EX DG OS HSM

Siden du fort kan oppleve uskarphet som følge av kamerarystelser på 600 mm har Tamron gjort det lurt i å utstyre objektivet med en bildestabilisator.

Lang rekkevidde for naturfotografen

Ifølge Tamron så skal den nye Model A011 være et ypperlig tilskudd til naturfotografen, sportsfotografen og alle andre fotografer som trenger har behov for avstand mellom seg og det de tar bilde av. Vi er kanskje ikke helt enig i det at dette objektivet er perfekt for sportsfotografen; der er største blenderåpning litt for liten til at det kan være et godt alternativ. Det er nok dog et veldig godt alternativ til naturfotografen. Spesielt i godt vær vil nok dette være et flott objektiv for å ta bilde av fugl eller dyr.

Det er ikke kommet pris eller tilgjengelig på Tamron SP 150 - 600 mm f/5-6.3 Di VC USD (Model A011). Objektivet kommer i Canon-, Nikon- og Sony-fatning.

Kilde: Pressemelding

Les også
Tamrons nye objektiver som skal tåle en skikkelig vannsprøyt
Les også
Lyssterk ugle fra Zeiss
Les også
Flesker til med to nye superzoomer
Les også
Tamron-patent kan røpe fremtidsplaner
Les også
Hva betyr det som står på objektivet ditt?
annonse

Les også