Høylytt mobilprat irriterer mest

Hva irriterer deg mest: mobilprat ved middagsbordet, skjærende ringetoner, eller at folk snakker høyt i mobilen på offentlige steder? Over halvparten av de som deltok i Easy Mobiles undersøkelse, svarte at sistnevnte fortsatt er den mest irriterende mobilvanen folk har.

Undersøkelsen viste også at tre fjerdedeler av de spurte, synes folk flest bryr seg mindre om gode manerer i hverdagen, etter at tradisjonell kommunikasjon ble erstattet av teknologi som mobiltelefoni, ifølge Cellular News.

Mobilmanerer

William Hanson, titulert som ”etikette ekspert”, sier til Cellular News at mobiltelefoner er en essensiell måte å holde kontakten på i dagens moderne samfunn, men at gode manerer settes til side nå som vi kommuniserer raskere og enklere.

- Enkle ting, slik som å gå vekk fra folkemengden når du skal svare på en samtale, snakke med lav stemme, og respektere mennesker med det språket og den informasjonen du bruker på telefonen, er enkle måter å forsikre gode manerer, sier Hanson.

Irriterer du deg grenseløst over de som skriker i mobilen på bussen, kan du faktisk sette en effektiv stopper for samtalen med en håndholdt mobiljammer. Det er imidlertid ulovlig å jamme mobilsignaler i Norge, så vi vil på ingen måte anbefale at du går til slike drastiske skritt.

Les også
Vi raser mot mobil-paparazzier
Les også
Vil strupe mobilnett i fengslene
Les også
Lurt av 100-kroners SMS
Les også
Du taster ofte feil knapp
Les også
Telenor senker prisen på kundeservice
Les også
Nokia frustrert over mobil-TV
Mer om
annonse