Tek.no

Nyhet

Word for blinde

Arsæll Benediktsson
14 Nov 2007 13:12

Microsoft og SourceForge skal samarbeide om å utvikle et tilleggsprogram for Word 2003 og 2007. Dette skal gjøre det mulig å gjøre om en tekst i et Word-dokument til tale, slik at blinde og svaksynte kan oppfatte innholdet.

Nærmere bestemt skal et Word-dokument kunne konverteres til et såkalt DAISY XML-format som er en standard for digitaliserte bøker. Dette skal kunne gjøres via "Lagre som DAISY"-valg i Word-programmet.

Planen er å slippe det nye tilleggsprogrammet for Word tidlig neste år.

Les pressmeldingen fra Microsoft.

Flere hjelpemidler for blinde

I fjor tok Fornyings- og administrasjonsminister initiativet overfor Microsoft for å få tilrettelagt norsk taleprogramvare - såkalt talesyntese, på bokmål og nynorsk for Windows. Det er ikke kjent hvor langt dette prosjektet er kommet -

les mer

.

Vi har tidligere fortalt om at IBM driver med utvikling av en nettleser som er utviklet spesielt med tanke på blinde og svaksynte surfere. Det virker imidlertid ikke som den nye nettleseren er blitt lansert ennå.

Google driver fortsatt med utvikling av en egen søketjeneste som skal være tilrettelagt for blinde og svaksynte - les mer.

I februar lanserte regjeringen en ny nettside, som skal gjøre informasjon mer tilgjengelig for folket. Blant annet har nettsiden en funksjon som gjør det mulig for blinde og svaksynte å bruke sidene ved å få informasjonen lest opp - les mer.

Fredag 30. november arrangeres konferansen Kvalitet på nett 2007 som blant annet skal sette fokus på at offentlig informasjon skal være tilgjengelig for alle. Les om fjorårets konferanse i vår tidligere artikkel - Tilgjengelighet på Web.

(Kilder: News.com Blog, Betanews)

Les også
Word for blinde
Les også
Ny nettleser for blinde
Les også
Talegjenkjenning på norsk?
Les også
Regjeringen får ny hjemmeside
Les også
Tilgjengelighet på Web
Les også
Nytt taleprogram under utvikling
Les også
Google for blinde
annonse

Les også