Til hovedinnhold

– Forsinkelsen er en god ting ...

BlackBerry-produsenten sliter med salget og sitt nyeste menysystem.

Det er ikke bare Nokia som sliter i motvind for tiden. BlackBerry-produsenten RIM merker også konkurransen fra Android-baserte telefoner og Apples iPhone, og selskapet har varslet masseoppsigelser. En skulle ikke tro det hjalp at neste generasjon BlackBerry-menyer nå er forsinket.

RIM-sjef Thorstein Heins ser likevel lyst på det. Han hevder, i en uttalelse til canadisk TV, at forsinkelsen er nyttig for RIM. Grunnen er at de andre mobilprodusentene pleier å bruke fjerde kvartal til å kjempe mot hverandre, og at det rett og slett er vanskelig å bli sett når året heller mot slutten.

Les også: BlackBerry til salgs?

Lukrative kampanjer

Heins hevder at mobiloperatørenes kampanjer i starten av året kan være langt mer lukrative. RIM-sjefen peker også på at operatørene ønsker seg en tredje aktør som kan stjele litt av makten som Apple og Google i dag har over mobilmarkedet, sier at det ikke er noe i veien for at RIM kan være den aktøren.

Heins pekte også på en annen fordel selskapet har – nemlig 80 millioner kunder som abonnerer på tjenestene fra selskapet. Dette er svært lojale kunder som er villige til å vente litt til på det neste BlackBerry-OS-et om vi skal tro Heins.

Les også: BlackBerry: – Vi gir ikke opp forbrukermarkedet

Gjør det godt i vekstmarkeder

Operativsystemet det er snakk om har et fullstendig overhalte menyer, og er kjent som BlackBerry 10. Det er basert på operativsystemet QNX som også ble brukt i RIMs nettbrett, BlackBerry PlayBook.

Til tross for mye snakk om det kommende operativsystemet fortsetter dagens operativsystem BlackBerry 7 å gjøre det relativt godt utenfor USA og Canada. Det er særlig rimelige telefoner i vekstmarkeder som står for salget.

Kan ikke gå over til Android

Siden RIM nå bruker alle sine ressurser på å ferdigstille BlackBerry 10 kommer det ikke andre nye modeller fra selskapet før første kvartal 2013.

I samme intervju fortalte RIM-sjefen også at selskapet ikke kan vinne noe på å skifte til Android som operativsystem. Heins delte også sine meninger om Microsofts strategi og særlig at Windows Phone 7-modeller ikke kan oppgraderes til Windows Phone 8.

– Akkurat nå er Windows Phone forvirrende, men det er bare måten Microsoft kommuniserer på, sa han.

Usikkert om RIM holder ut

Analytikere er imidlertid i tvil om RIM vil klare seg gjennom et halvt år med store tap og synkende salg. Nylig ble det kjent at selskapet også har måttet selge det ene av sine to jetfly for å holde kostnadene nede.

Vi testet nettbrettet BlackBerry PlayBook med QNX da det kom ut. Vi elsket den fantastiske brukeropplevelsen i menyene, og at brettet kjørte flerfoldige apps samtidig helt uten problemer. Hvis BlackBerry 10 tar med seg disse egenskapene fra QNX slik vi kjenner det, uten å ta med seg noen av de dårlige kan RIM og BlackBerry-produktene bli en joker til neste år.

Les testen av BlackBerry PlayBook

Se RIMs egen skrytevideo for BlackBerry 10 under.

(Kilde: news.cnet.com)

annonse