Til hovedinnhold

Pensjonist lager kunstverk i Excel

Se de utrolige «maleriene».

Tatsuo Horiuchi

De fleste bruker nok Microsoft Excel til å sette opp budsjetter, regnskap og diverse andre gjøremål i forbindelse med jobben. Et mer kjedelig og tørt program finner du ikke ... eller?

Gang på gang har kreative sjeler stilt denne påstanden til skamme, og sist ut er ingen ringere enn en 73 år gammel japansk pensjonist. Bragden hans? Å lage lekre kunstverk i det kjente regnearkprogrammet.

– Det er billig

Da 73-årige Tatsuo Horiuchi gikk av med pensjon for ti år siden, bestemte han seg for å ta opp den noe uvanlige hobbyen. Han hadde sett Excel i bruk på arbeidsplassen, der kollegene blant annet tegnet grafer lekende lett.

Da tenkte Tatsuo: Hvorfor ikke bruke dette til å tegne kunst? Før han pensjonerte seg, gikk Tatsuo til anskaffelse av en PC og satte i gang med det kreative arbeidet. Men hvorfor akkurat Excel?

– Annen spesialisert programvare for bildebehandling er dyrt, og Excel kommer forhåndsinstallert på PC-er, sier Tatsuo til den japanske nettsiden PC Online. I tillegg skal programmet være enklere å bruke enn tradisjonell maling, mener han.

På kunstutstillinger

Resten er historie, som de sier. I tiåret som har gått siden den gang, har Tatsuo malt flere kunstverk, og til og med hatt dem på diverse kunstutstillinger i hjemlandet.

Å tegne i Excel er ikke noe nytt, men hvor ofte ser du pensjonister med slike stilige kunstverk som dette?

Man kan visstnok gjøre mye rart i dette programmet:
Regnskapsfører lagde rollespill i Excel »

(Kilder: PC Online via Kotaku og DVICE)

Se flere av maleriene til Tatsuo Horiuchi i galleriet nedenfor:

annonse