Nyhet

HP-sjef har ikke tro på Microsoft Surface

– De er trege og dyre, mener han.

Salgstall viser at nettbrett spiser av salget av bærbare PC-er, og selv om dette antagelig først og fremst gjelder i privatmarkedet begynner nettbrett å bre om seg i bedriftene også.

Analyseselskapet Gartner uttalte nylig at Windows-nettbrett først og fremst vil være interessant for bedriftene. Sjefen for HPs PC-divisjon, Todd Bradley, ser imidlertid ikke på Microsofts eget Windows 8-nettbrett, Surface, som noen trussel.

Les også: iPad mini vil kunne skade PC-markedet

– Jeg vil knapt kalle Surface en konkurrent. For det første er distribusjonen veldig begrenset. Det er tregt og det er dyrt. I det hele har pressen gjort mer ut av Surface enn det verden rundt har gjort, sier Bradley i et intervju med Citeworld.

Satser på nettbrett for bedrifter

HPs PC-sjef Todd Bradley.Foto: HP

Bradley forteller at nettbrett for bedrifter er en viktig del av HPs strategi fremover. Foreløpig har selskapet kun Intel-baserte Windows 8-nettbrett, HP Elite Pad.

– Elite Pad er bygget for store bedrifter. Den har en 16:10-skjerm så du kan se en hel side av gangen. Den fokuserer på bakoverkompatibilitet med programmer, den fokuserer på mulighet til å kunne åpne opp nettbrettet og gjøre service på det, i stedet for å sende det tilbake. Samtidig har du likevel muligheten til å laste ned Netflix eller hva nå din favoritt-app måtte være, sier Bradley.

HP vil for øyeblikket ikke fokusere på å lage et rent konsumentnettbrett som ansatte vil ta med på jobb, som iPad. Den populære BYOD-trenden (Bring Your Own Device) er med andre ord ikke prioritert akkurat nå.

– Det er en masse ulike nettbrett, ARM-baserte Android-brett, ARM-baserte Microsoft-brett. Vi kommer til å gjøre vel gjennomtenkte valg om hvordan vi ruller ut nye nettbrett, og se dette opp mot tilgjengelighet av applikasjoner for bedrifter, "consumerization" og ulike prispunkter, sier han.

Utelukker ikke HP-mobil

På spørsmål om HP skal begynne å lage mobiltelefoner igjen, sier Bradley at de kommer til å være forsiktig med det. HP har laget telefoner tidligere, og HPs toppsjef Meg Whitman uttalte nylig at HP trenger en telefon innen fem år.

Bradley sier det er flere måter HP kan gå inn i telefonmarkedet igjen på, enten via partnere eller om de bygger en selv. Ingenting av dette er bestemt ennå, ifølge Bradley.

Les også: Windows har ikke sjans til å true Android-brettene

Les også
– Windows-nettbrett mest interessant for bedriftene
Les også
Ingen HP-mobil neste år
Les også
– Windows har ikke sjans til å true Android-brettene
annonse