Til hovedinnhold

Dette vil iCloud koste

Nå er prisene for iCloud klare, og skjermbilder.

Prisene for Apples kommende nettskytjeneste er nå gjort kjent, bare en dag etter at tjenesten ble delevis åpnet som en lukket betaversjon.

Tjenesten synkronisere all data på en svært enkel måte mellom eple-produktene dine. Dette inkluderer Pages-, Numbers- og Kenyote-dokumenter, kontakter, bilder, apps, innstillinger, musikk og mye mer.

Apple har nå lagt ut mer informasjon rundt produktet.

Startpakken er gratis

Alle brukere av iCloud vil i utgangspunktet få 5 GB gratis nettbasert lagringsplass. Mer lagringsplass vil koste 20 USD (140 NOK) per år for 10 GB ekstra, 40 USD (280 NOK) for 20 GB ekstra, og 100 USD (700 NOK) for 50 GB ekstra.

Nøyaktig hva de norske prisene vil ligge på er foreløpig ikke kjent, men om Apple bruker samme vekslingskurs som de gjør på musikk og apper – 7 kroner per dollar – vil prisene i parantes stemme.

Det er også slik at data som programmer, e-bøker og musikk ikke skal telles i forhold til gratis lagringsplass. Det som derimot teller er e-post, bilder og innstillinger.

Betaversjon av iCloud er ute allerede, men er foreløpig kun tilgjengelig for Apple-utviklere. Webappene til tjenesten vil trolig være tilgjengelig også for iOS-enheter ved lansering, ifølge nettstedet appleinsider.com.

Slik ser det ut

Nettstedet appleinsider.com har lagt ut flere skjermbilder av Apple iCloud. Her finner du blant annet innloggingsvinduet til iCloud, samt bilder som viser e-post og kalenderfunksjonen.

(Kilder: Apple, New York Times, Appleinsider)

annonse