Ikke bruk Facebook til dette

Chat, eller lynmeldinger som det også kalles på mer eller mindre godt norsk, er populære saker. En av de mest brukte tjenestene her er Windows Live Messenger, også ganske enkelt kalt MSN.

I fjor lot Live Messenger seg knytte opp mot stadig aktuelle Facebook. Dersom du tok i bruk 2011-utgaven av Live Messenger kunne du for eksempel få opp dine Facebook-venners status på Messenger, eller sørge for at dine statusoppdateringer på Messenger også automatisk gikk ut på Facebook.

I tillegg fikk vi listet opp alle Facebook-vennene i Messenger-vinduet, men funksjonaliteten som ga oss Facebook-chat i Messenger ble nemlig ikke rullet ut her på berget. Skulle vi chatte med Facebook-kontakter var vi pent nødt til å gjøre dette via Facebooks nettside, eller bruke en annen chatteklient.

Men i forrige uke kom Facebook-chat på Windows Live Messenger omsider på plass for hele verden. Det betyr at dersom du er en av de som både bruker Facebook og Messenger, nå er kun fem minutter unna en enklere chattehverdag. Ved å bruke Messenger i stedet for å chatte på Facebooks nettside får du blant annet større meldingsvindu, bedre varsling, mulighet for å lagre samtalen (historikk), og ikke minst får du samlet alt på ett sted.

For Mac og Linux

For ordens skyld nevner vi at det er flere chatteklienter, også for Mac og Linux, som støtter Facebook-chat. Chatklienten må støtte Jabber-protokollen, og du kan da koble til kontoen dittbrukernavn@chat.facebook.com med ditt vanlige Facebook-passord.

Mer informasjon om dette får du på Facebooks egne sider.

Slik gjør du det:

Hvis du ikke allerede har oppgradert trenger du altså 2011-versjonen av Windows Live Messenger. Dette programmet er en del av en større programpakke (Windows Live Essentials 2011) fra Microsoft, men du kan tilpasse den til kun å laste ned Messenger dersom du ikke ønsker deg hele sulamitten.

Videre må du opprette en kobling mellom Facebook og Windows Live Messenger. Det gjør du enklest ved å bruke ”Legg til”-knappen nederst i hovedvinduet for å legge til en ny kobling (eller klikk her), og så velge Facebook-knappen. Hvis du har opprettet en kobling mot Facebook fra før kan du i stedet klikke direkte på Facebook-ikonet ved siden av.

Deretter er det bare å koble frem og tilbake av hjertens lyst. For Facebook-chat må du i det minste huke av for dette.

Til slutt må du skrive inn Facebook-passordet ditt og godkjenne koblingen.

På Facebook-chat på Messenger er du kun synlig for de samme kontaktene som du ville hatt på Facebooks nettsider. Det betyr at dersom du bruker vennelister for å sile de du vil og ikke vil chatte med på Facebook, vil dette også gjelde over Messenger. Vi du vite mer om vennelister og chat-begrensninger kan du ta en titt på artikkelen 10 Facebook-tips du bør kunne (Teknofil.no).

Avslutningsvis nevner vi at du kjapt og enkelt kan slå av og på Facebook-chat for Messenger ved å gå i menyen under navnet ditt.

Les også
Slik sletter du dine sosiale nettspor
Les også
Dette Facebook-trikset bør du bruke
Les også
Fem fine chatteprogrammer
Les også
Fem smarte tips til Messenger
annonse