Dette Facebook-trikset bør du bruke

Har du 400 venner på Facebook, men bare 7 av dem som pleier å kommentere tingene dine - mens resten av dine venner ser ut til å ignorere deg glatt?

Eller føler du at det er litt rart at det alltid er de samme personene som dukker opp i nyhetslisten din? Er alle de andre virkelig så inaktive på Facebook?

Mange blir luktet bort
En melding brer seg nå som en farsott på Facebook med å gjøre en endring for å forbedre dette - og for en gangs skyld er det som står i en slik melding faktisk sant.

Som standard innstilling har Facebook innført et system som sørger for å bare vise deg meldinger fra personer og grupper du kommuniserer mye med. Tanken er at det er de du har kommunisert mye med, som du er mest interessert i å følge - og det er selvsagt en veldig god tanke.

Blir mer og mer begrenset
Problemet er at det skaper en ganske spesiell spiral: Facebook analyserer hvem du kommuniserer mest med, og luker ut resten. Så analyserer den hvem av de du kommuniserer mest med av de som er igjen, og luker ut resten.

Til slutt sitter du igjen med flere hundre venner, og bare interaksjon med noen få av dem - og det er langt på vei Facebook som bestemmer hvem det er ut ifra det som kan være rene tilfeldigheter.

Men at du for eksempel ikke kommuniserer mye med en person som ikke er så veldig aktiv, betyr ikke nødvendigvis at du ikke er interessert i det personen har å skrive når noe blir delt.

Slik gjør du
Hvis du ønsker å utvide horisonten din på Facebook, er fremgangsmåten ganske enkel: Gå til nyhetsveggen din, og gå til bunn av siden. Der velger du «Edit options»/«Endre innstillinger» - og så endrer du toppvalget til «Show post from: All of your Friends and Pages»/«Vis poster fra: Alle dine venner og sider».

Du får opp muligheten ved å trykke på denne lenken helt nederst på siden.

Med denne lille endringen vil nyhetsfeeden din rett og slett bli mye mer variert. Samtidig filtrerer «Top news» på samme måte, men altså fra et større grunnlag.

Les også
Her er 10 triks i Google+
Les også
– Derfor blir Google+ en suksess
Les også
Vil ha Facebook som fag på barneskolen
Les også
Finner sine ofre på Facebook
Les også
Facebook får filmtjeneste
Les også
Facebook-nettleseren er her
Les også
Flere vil fjerne pinlige nettbilder
Les også
Facebook utleverer deg i retten
Les også
Facebook vil gi bort mobilnummeret ditt
Les også
Slik sletter du dine sosiale nettspor
Les også
Ikke bruk Facebook til dette
Les også
Fem fine chatteprogrammer
annonse