Til hovedinnhold

Nettbasert bilderedigering

I denne miniguiden finner du oversikt over nettsider som tilbyr bilderedigering via nettet. Foreløpig kan ikke slike tjenester erstatte programmer som installeres på en datamaskin, men de kan brukes når ikke slike programmer er tilgjengelige.

Tjenester som tilbyr nettbasert bilderedigering er gjerne basert på bruk av Flash eller Ajax-teknologi, noe som gjør at bildene kan redigeres direkte i nettleseren.

Ulempen med slike tjenester er at det kan være tungvint å først laste opp et bilde til nettstedet, redigere det, og til slutt laste det ned tilbake til datamaskinen. Dessuten er det foreløpig snakk om relativt enkle redigeringer.

Nettbasert bilderedigering

Dette er nettsider som tilbyr redigering av bilder via Internett, det vil si ikke med et bilderedigeringsprogram som er installert på datamaskinen.

Picnik - Flash-basert tjeneste som kan brukes til enkel bilderedigering. Det kan blant annet rotere og beskjære et bilde, og kan også brukes til å endre bildestørrelse, eksponering, farger, skarphet og til å fjerne røde øyne. Les mer om tjenesten på vår søstersiden hardware.no.

Fauxto - Flash-basert Photoshop-lignende tjeneste som blant annet støtter lag.

Picture2Life - Ajax bilderedigeringstjeneste. Bildene kan overføres til blant annet Flickr etter redigering av bildene.

Preloadr - en tjeneste som er direkte tilknyttet bildedelingstjenesten Flickr. Kan blant annet brukes til å beskjære og justere skarpheten i bilder, og fargekorrigering.

PNX8 - brukervennlig Ajax-basert bilderedigeringstjeneste. Ferdig redigerte bilder kan overføres til bildedelingstjenester som Flickr.

Snipshot - Ajax-basert tjeneste som blant annet støtter en rekke RAW-filer.

Webresizer - kan brukes til å optimalisere bilder for web og e-postmeldinger.

Nå har også Adobe lagt ut en prøveversjon av nettbasert Photoshop, nemlig Photoshop Express - les mer.

Vet du om flere slike tjenester? Legg inn dine tips i forumtråden her under.

annonse