GuideThief

Dette spillet krever en solid maskin for best opplevelse

Thief setter press på spillmaskinene våre.

Innledning

Det er mye sniking i skyggene.

Thief er en seiglivet spillserie, som akkurat har fått et nytt medlem. Som i alle andre spill i serien dreier det seg først og fremst om sniking og lusking i alle mulige skyggesoner, for å unngå å bli oppdaget.

Du spiller supertyven Garrett, og får raskt snusen i en potensiell gullgruve av en skatt. Deretter er det bare å legge ut på en herlig vandring i en 1800-talls by, full av vakter, spennende hustak og illsinte vaktbikkjer.

På denne ferden får du sjansen til å raske til deg en ene verdifulle gjenstanden etter den andre, og det finnes hele tiden en rekke veier til målet. Du kan kjøre en steinhard linje og drepe vakter over en lav sko, eller du kan, som det så absolutt er lagt opp til, gjennomføre det hele uten å drepe en eneste person.

Det er ikke alt man trenger å få med seg...

Thief bringer med seg en rekke nyheter til hvordan skyggene fungerer, og det er svært så sentralt i et snikespill som Thief. Skyggene er din venn, og rett som det er må du sørge for at ulike lyskilder blir mørke, for eksempel med hjelp av piler med en våt klut.

– En solid oppvisning i tyverikunst

– Thief er et spill som gjør en rekke ting veldig bra, mens et par andre ting har gått hen og krepert på sidelinjen. Jeg formelig elsker tyvedelen av spillet, hvor man skal infiltrere herskapshus og fangekjellere på jakt etter hemmeligheter og gullskatter. Her kan du ta ting i eget tempo, og du belønnes for tålmodig og nysgjerrig utforskning av omgivelsene. Man har en rekke verktøy til rådighet, og samtlige har spennende funksjoner som er godt implementert i selve nivåene, skriver kollega Espen Jansen i Gamer.no i sin anmeldelse av spillet.

En av mange spesielle karakterer.

– Verre blir det da når spillet ikke lenger fokuserer på godt gammeldags tyveri, men i stedet kaster deg ut i et hav av fiender som man rett og slett bare skal komme seg forbi. Man har ikke lenger den samme graden av kontroll, og da står du plutselig med skjegget i postkassa og batongen i hånda når det blir vanskeligere og vanskeligere å håndtere motstanderne, i en by som bare vil deg vondt., avslutter Jansen.

Hele omtalen av Thief kan du lese hos Gamer.no.

Spillet fikk karakteren syv av ti hos Gamer.no, noe som holder til vurderingen «godt».

Vi har nå testet ytelsen i spillet på to maskiner, der hver maskin bruker seks ulike skjermkort i tur og orden. På den måten får vi et godt overblikk over hva som betyr noe for ytelsen i akkurat dette spillet, og hvor god grafikk du kan få.