Tek.no

Guide

Miniguide: Leopard-modifikasjoner

Ole Martin Buene
4 Des 2007 14:01

Dock og menylinje

Ikke alle er like fortrolig med utseendet til den nye Mac OS X Leopard. I denne miniguiden får du noen tips til hvordan du tilpasser operativsystemet visuelt til din smak.

Ujålete menylinje?

Hvis bakgrunnen er den rette kan det være ganske så elegant med en semitransparent menylinje, hvor detaljene fra skrivebordsbakgrunnen skinner gjennom. Men ganske ofte er dette ikke tilfelle og menylinjen vil virke ganske distraherende.

Dette er også en av tingene som er heftig debattert i Apple-samfunnet siden lanseringen av Leopard. Uten å ta stilling til hva som er best, så anbefaler jeg heller deg å finne ut hva som passer best for deg.

Eternal Storms Software har laget et lite program som tar bort det gjennomsiktige og gir deg tilbake det gode gamle. Instruksjoner følger med programmet.

Refleksjon vs. synlighet

Skjermdump fra Candybar

Den nye docken i Leopard er i utgangspunktet fin å se på, men det virker som om den er av de mindre gjennomtenkte funksjonene. Den er nesten helt hvit og indikatoren på at et program kjører er et lite lyseblått lys - som ikke akkurat er lett å se på en superlys bakgrunn. Dessuten er det mange som foretrekker en 2D-versjon istedenfor 3D-versjonen. Her er noen alternativer.

Candybar som vist på bildet over har opprinnelig vært et program som hovedsaklig gjør det å endre på ikonene til en lek. Dette gjør det fortsatt, men i den nylig lanserte Candybar 3 (som for øvrig bare er kompatibel med Leopard) er det også lagt til en mulighet for å endre på docken. Også dette på en veldig enkel måte.

Se og last ned Candybar hos Panic og finn ikonpakker og alternativt utseende til din dock hos Iconfactory. Candybar koster 29 dollar, eller om lag 160 norske kroner.

Prøv også ut lettvekterprogrammene Dockcolor som lar deg skifte farge på docken eller DockDoctor som gir deg et par muligheter til som eksempelvis 2D eller 3D og de lover også å gi deg Tiger-looken hvis det er den du er ute etter. Begge programmene er helt gratis.

Gjør det selv!

Vil du helst gjøre ting selv, eller er du veldig lite klar for å bruke penger på et program som Candybar? Fortvil ei, docken kan fortsatt forandres. Hos Leoparddocks.com finner du i skrivende stund 113 forskjellige typer dock som du kan laste ned gratis og legge inn hos deg selv. Nå skal det sies at det ikke er 113 veldig flotte alternativer, men du bør finne noe som kan passe deg der.

På nevnte den nettsiden er det også beskrevet i detalj hvordan du skal endre dock-utseendet ditt.

Les også