GuideSlik får du bedre lyd fra TV-en din

Vi viser deg hvilken utgang du skal bruke.

Det finnes flere enn du tror.

Her ser du hodetelefonutgangen med både «Audio out», samt runding med pil ut og PC-tilkoblingen med både tekst og bekrivende tegn med pil inn.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Dette ser du etter først

De fleste av oss har i dag en flatskjerm stående eller hengende i stua, og lydkvaliteten på mange av disse skjermene er det ikke så mye å rope hurra for.

Siden de første flatskjermene begynte å dukke opp, har lydgjengivelsen til mange av disse vært et problem. Jo flatere skjerm – jo flatere lyd.

Produsentene har begynt å ta litt tak i lyden, men den er fortsatt ikke oppe på et akseptabelt nivå. Det er ofte bass og dypere tonene som mangler, slik at lyden låter ganske flat.

Lydkvaliteten gjenspeiler ikke bildekvaliteten.

Heldigvis har de fleste av dagens flatskjermer muligheter til å koble til et eksternt lydsystem. Hvis du for eksempel har et stereoanlegg stående, er det utrolig hvor mye du kan heve lytteopplevelsen ved å koble dette til TV-en.

De fleste TV-er har ofte en del flere innganger enn utganger, og mange kan bli litt usikre på hva som er hva. Det beste er å flytte litt på skjermen, slik at du får litt bedre oversikt over hva som står ved siden av eller rundt tilkoblingene på baksiden.

For å finne ut hva som er hva på baksiden av TV-en din, så er flere av produsentene flinke til å merke både innganger og utganger. Noen bruker tekst til å beskrive hva hver enkelt inngang og utgang, mens andre bruker forskjellige varianter av beskrivende symboler.

Disse symbolene kan for eksempel være runde eller firkantet med en liten pil som peker innover eller utover. En pil som peker inn i symbolet betyr inngang, og pil ut betyr utgang.

Hvis du ikke finner noen symboler bruker det for eksempel å stå «Audio Out», «AV Out» eller kun «Out».

bli med til neste side, og les mer om de digitale lydutgangene

hopp til side 3, og les mer om de analoge inngangene