Tek.no

Test Apper til Android, Windows Phone og iOS

Ukens app-anbefalinger

Her er fire veldig gode apper til Windows Phone, iPhone og Android.

Shutterstock
18 Jan 2015 12:00

OneNote og Evernote

One Note App to Rule Them All

Det fins mange gode apper for notater, men ofte ender man opp med å bruke notatfunksjonen som er innebygd i smarttelefonen.

For hva er poenget med å kunne dele notater i øst og vest, når det som regel kun er på smarttelefonen du trenger dem? Jo, fordi du plutselig kan trenge mer funksjonalitet, og i så fall skal du slippe å måtte bytte system. Da er det om å gjøre å velge rett. To av appene som gir størst muligheter for ekspansjon og funksjonalitet er OneNote og Evernote. OneNote har blitt gratis for privatbruk, er svært anvendelig og har ekspandert til de fleste plattformer. Men hvis du gjør mye research på nettet og vil beholde lenkefunksjonaliteten i det du klipper ut, fungerer Evernote ekstremt bra, spesielt med Chrome-utvidelsen. Gratis-versjonen av Evernote holder for de fleste, men du får ekstra funksjonalitet og mer lagringsplass i betalversjonen. Trenger du tradisjonelle verktøy som synonymordbøker, stavekontroll, formatterings- og tegnemuligheter, er OneNote å anbefale.

OneNote er oppdelt i notatbøker, som igjen er oppdelt i seksjoner og sider, der du kan skrive eller tegne. Seksjonene og sidene kan utvides i det uendelige, alt fra handlelister til karrieremål finner enkelt sin plass i systemet. Du kan søke i alle notatbøker samtidig. Og bilder kan lastes opp i alle deler av systemet, eller i egne notatbøker. Er du redd for at andre skal få tilgang til notatblokkene dine, kan du passordbeskytte de seksjonene du ønsker. Så kan du eventuelt la andre være åpne. En av de beste funksjonene i OneNote er deling. Når du har opprettet notatblokken «Familieplaner» og deler den, kan alle deltakere skrive i den og dele notatene i blokken. Desktopversjonene av OneNote har flest funksjoner, og det er i dem du bør gjøre større endringer og tilføyelser. I tillegg fins det web-versjoner av OneNote med mindre funksjonalitet, pluss de enda enklere One-Note, som er tilgjengelig på de fleste plattformer. Endringer du gjør i en av OneNote-versjonene, synkroniseres til alle de andre versjonene via OneDrive.

Så hva bør du velge? Mange vil nok klare seg med kun OneNote, men siden de to notatbokløsningene tilbyr så ulik funksjonalitet, vil jeg anbefale både OneNote og Evernote.

OneNote

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til iPhone » Last ned til Android » Last ned til Windows Phone »

Evernote

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til iPhone » Last ned til Android » Last ned til Windows Phone »