Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLenovo ThinkPad X220 Tablet

Bærbar godsak med en vri

12,5-tommers tablet-PC som viser at dynamitt kan komme i små pakker.

Innledning

I første halvdel av året annonserte Lenovo flere nye modeller i sin ikoniske ThinkPad-serie. Blant disse var det nok den litt utradisjonelle ThinkPad X1 som fikk mest oppmerksomhet. For vår del innfridde den dessverre ikke helt til forventningene.

Men det har også vært andre interessante modeller på trappene, og av disse blinket vi oss ut ThinkPad X220 og X220 Tablet. Sistnevnte har vi hatt på testbenken de siste ukene.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i7-2620M (2,7 GHz, 4 MB cache)
Harddisk 320 GB, 7200 RPM
Skjerm 12,5 tommer 1366 x 768 pikslers oppløsning Vridbar berøringsskjerm med IPS-teknologi
Optisk enhet N/A
Trådløs tilkobling 802.11b/g/n WiFi Bluetooth Mobilt bredbånd (3G)
Batteri 6 celler, yter 63 Wh Kommer også med andre batterikonfigurasjoner
Annet -
Størrelse 1,92 kg tung (med testet batteri) 3,5 cm tykk (4 cm med testet batteri)
Pris Fra ca. 15 000 kr

Spesifikasjonene som beskrevet over gjelder for maskinvaren som har blitt testet. X220 Tablet kommer også i litt andre konfigurasjoner.

Som en vanlig bærbar med 12,5-tommers skjerm ser kanskje ikke ThinkPad X220 Tablet (eller X220t) ut om et lite fartsmonster, men det er nå engang slik at dynamitt godt kan komme i små pakker. Lenovo har utstyrt X220 med siste generasjon Core i-prosessor, og vårt testeksemplar var bestykket med en nokså kompetent i7 på 2,7 GHz, 4 GB RAM, 320 GB harddisk, nettverkskort fra Intel og mobilt bredbånd (3G).

Det som kanskje likevel skiller X220 Tablet mest fra mange andre bærbare er at det nettopp er en tablet. Det vil si at den er utstyrt med berøringsskjerm som kan snus rundt og legges flatt over tastaturet, noe som gjør at du kan bruke den omtrent som et nettbrett. Når vi da sier "omtrent" mener vi det i ordets bredeste forstand – operativsystemet er tross alt Windows 7. Det betyr en helt annen brukeropplevelse enn et nettbrett med Android, iOS eller et annet operativsystem med hovedvekt på touch ville gitt.

En tablet-PC kan brukes på flere forskjellige måter.

Men det er egentlig ikke mest i egenskap som tablet-PC vi har testet X220. Det er nemlig fullt mulig å bruke den som en standard bærbar, og faktisk får du X220 som vanlig bærbar også, altså uten berøringsskjerm.

For sammeligning måtte vi naturligvis trekke frem den nylig testede 13-tommeren Lenovo ThinkPad X1. Tynnere og kanskje litt lekrere å se på ja, men spørsmålet var jo om X220 ikke hadde andre egenskaper som trakk opp.

La oss se nærmere på godsakene >>>

Takk til Lenovo for lånet av datamaskinen.