Tek.no

Test

Test av Komplett 410

3 Des 2004 00:01

Introduksjon

Komplett.no følger fotsporene til andre norske nettbutikker når de nå lanserer sin egen bærbare PC-kolleksjon. Andre nettbutikker i Norge har som kjent hatt stor suksess med egenproduserte bærbare. Mest kjent er kanskje PS Data med sin Tundra 15xx-serie. Å kalle maskinene egenproduserte er selvfølgelig å ta hardt i. Maskinene produseres ikke av nettbutikkene selv, men av kjente produsenter av bærbare i Taiwan. Maskinene selges som såkalte ”barebones” til norske nettbutikker, før de utstyres med prosessor, minne, harddisk, optisk enhet og trådløst nettverkskort. Sistnevnte deler velges gjerne av kunden ved bestilling.

Chassiset til testmaskinen vår er det den kjente hovedkortprodusenten MSI som står bak. MSI har nylig startet opp med produksjon av bærbare PCer, og har i følge seg selv gjort det veldig bra i Øst-Asia så langt. Det er forøvrig ikke noe nytt at hovedkortprodusenter produserer bærbare. ASUS og ECS er eksempler på andre hovedkortprodusenter som også designer og produserer bærbare PCer.

Valg av produsentpartner hos Komplett overrasker oss veldig. Vi hadde trodd at dersom Komplett hadde startet med produksjon av bærbare PCer, ville det ha vært AOpen som ville stått for produksjonen av selve maskinene. Komplett har istedet har valgt MSI som partner, noe som kan vise seg å være en spennende kombinasjon. Dessuten er det fint at ikke alle satser på det samme type kabinett. Det kan være fornuftig med en sterk konkurrent til AOpens 1557-serie.

I denne testen skal vi se hvordan Komplett 410 klarer seg mot andre konkurrerende maskiner. Om maskinen kommer godt ut i test får du svar på i løpet av de neste sidene som kommer.

Takk til

for utlån av produktet!

Les også