Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Vekkeklokke med noggo attåt

Altec Lansing Octiv 202 er en litt underlig liten sak som har plass til to Iphone eller to Ipod. Du kan også mikse de to og dokke en av hver. Den støtter de aller fleste modeller så det spiller lite rolle hvem av dem du har. Vi skal komme tilbake til hvorfor det er plass til to.

Soverommet
Octiv 202 er en enhet som først og fremst er beregnet på soverommet og da til å erstatte en klokkeradio eller en vekkeklokke. For at du skal få full funksjonalitet kan du laste ned to apper fra App Store, disse er gratis. Bare søk etter Altec Lansing, så kommer de opp. Den ene heter Alarm Rock og den andre Music Mix. Alarm Rock er nettopp det det høres ut som. Denne vil gjøre om Octiv 202 til en vekkeklokke. Du kan selv velge om du vil våkne til valgfri musikk eller alarmtone. Det er også godt med innstillinger for å sette alarmer nøyaktig når du ønsker dem. Et eksempel er å sette alarmen kun på spesifikke dager.

En ulempe med programmet er at det ikke automatisk kommer opp når du setter Iphonen eller Ipoden i enheten. Dette er det Apple som skal få skylda for, ikke Altec Lansing. Med unntak av dette fungerer alarmfunksjonene godt og viktigst av alt den har snoozefunksjon.

Det er plass til to Iphone eller en kombinasjon av Ipod og Iphone.

Musikk
Det er viktig å huske på at dette ikke er et stereoanlegg. Det er en ganske liten enhet som størrelsen tatt i betraktning leverer ganske grei lyd. Høyttalerne sitter litt for tett sammen til at du får særlig god stereoseparering, men stereo er det nå uansett.

Bruker du appen Music Mix kan du mikse sammen spillelister fra to enheter. Setter du din Iphone og konas Ipod i enheten kan du selv bestemme hvor mye musikk den skal spille fra hver. Du kan sette den til å spille 50 prosent fra hver eller hvis du mener din musikk er bedre enn konas, kan du stille den inn slik at den bare spiller 10 prosent fra hennes Ipod. Du kan sette dette helt etter eget ønske.

Fjernkontroll
Altec Lansing har vært såpass forutseende at de har lagt ved en fjernkontroll som lar deg styre enhetene som er plassert i Octiv 202. Denne er rund og paddeflat. de tar litt tid å venne seg til hvordan den fungerer, men når du først er blitt vant til den fungerer den helt greit. Det litt spesielle med den er at den passer i et eget hull på baksiden av Octiv 202. Den bare plasseres der så blir den holdt på plass av magneter. Ekstremt praktisk tatt i betraktning hvor liten den er. Nå vet du i det minste hvor den er til enhver tid.

En egen plass til fjernkontrollen kommer godt med.

Ekstra tilkoblinger
En funksjon vi likte er at Octiv 202 har en utgang for USB. Denne kan blant annet brukes til å lade USB-baserte enheter. Veldig praktisk. En liten skuffelse er at du ikke kan lade Ipad over denne inngangen. Har du en ekstra Ipod eller Iphone lades denne helt greit. Det er også en egen Aux-inngang for å koble til andre enheter som inneholder musikk.

Konklusjon
Kort sagt er dette en vekkeklokke med noggo attåt. Ikke så mye attåt riktignok, men mer enn nok til at den er verdt prisen på rundt 800 kroner. Spesielt liker vi fjernkontrollen og mulighetene til å buke den som ladestasjon for flere enheter. Om ikke annet så sparer det deg for enda flere ledninger som ligger rundt omkring. Fjernkontrollen er også helt grei, selv om den tar litt tid å bli vant til. Skal det være noen vits med denne enheten så må du laste ned appene som hører til.

Les også
Universelt fjernkontrollsystem på din smarttelefon
Les også
Gjør din Iphone til universell fjernkontroll
Les også
Wimp tilgjengelig til Iphone
annonse