Test

Samsung M7500 Armani Night Effect

Design og brukervennlighet

Samsung har nok en gang fått med seg Armani på laget, og laget en ny designtelefon: Samsung Armani M7500 Night Effect. I motsetning til forgjengeren, P520 Emporio Armani, er M7500 en telefon mannen i gata har råd til, med en prislapp på akseptable 2600 kroner.

"Night Effect"
Musikktaster og 3,5 mm jack.
Minnekortinngangen er under dekselet.
Telefonen henger godt sammen.
I flateste laget.

Liten og lett

M7500 er langt fra noen kjempe. Med en tykkelse på 1,2 centimeter og en vekt på 90 gram burde ikke små lommer være noen hindring. Telefonen er generelt i samme størrelse som de fleste andre telefoner med noenlunde samme spesifikasjoner.

Alle skal vite at Armani er i rommet

Du vil fort oppdage at telefonen er laget for å vekke oppsikt. På venstresiden finner du nemlig små LED-lys, som blinker Armani-logoen mot de som måtte være i nærheten når telefonen ringer.

Lysene blinker i rødt, grønt eller blått, og er er det dempet lys i lokalet skal det godt gjøres å gå glipp av innkommende meldinger eller samtaler.

LED-lysene er for øvrig årsaken til at telefonen har fått navnet "Night Effect" dersom du skulle være i tvil om det.

Dersom du synes at blinkende lys i sterke farger blir en smule harry, kan du heldigvis slå av denne funksjonen i menyene.

Musikktaster og skikkelig lydutgang

På telefonens høyreside har Samsung plassert mer nyttige detaljer, som dedikerte taster for musikkavspilling og volum.

Du finner også en lydutgang av typen 3,5 mm, slik at du kan bruke favoritthodesettet ditt når du lytter til musikk. Dette alene kan være en grunn til å se nærmere på denne telefonen, da veldig mange produsenter tvinger deg til å bruke elendige, medfølgende øreplugger.

Dersom du tar av dekselet finner du et spor for Micro-SD-minnekort, slik at du kan få plass til mer musikk, bilder og annet snacks. Det følger for øvrig med et minnekort med en kapasitet på 1 GB i esken.

Skulle du ønske deg mer minne enn dette kan du få deg et kort med 4 GB for under hundrelappen.

Samsung har også skjult en utgang for Micro-USB under en plastluke. Denne brukes både for filoverføring og for å lade telefonen.

Og ja: Du kan lade telefonen ved hjelp av en vanlig USB-kabel og en datamaskin. Enkle gleder i hverdagen kaller man dette fenomenet, som aldri skal undervurderes.

Bra byggekvalitet

Når Samsung lager designtelefoner, legger de stor vekt påkvalitetsfølelsen. M7500 har riktignok et mer billigpreg over seg sammenlignet med Bang & Olufsen-telefonen og den forrige Armani-modellen, men føles fremdeles solid, og den henger godt sammen.

Du slipper også unna ulyder når du klemmer på telefonen.

Nummertastene er helt flate, og det er ikke noen utdypninger eller annet som skiller dem fra hverandre. Dette gjør at det er fort gjort å trykke ned to taster samtidig, og du må ofte se ned på tastaturet når du skriver tekstmeldinger.

Musikktastene lyser også.

Skjermen i telefonen har fått en størrelse på 2,2 tommer, og har en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter. Dette gir et skarpt og pent bilde, samtidig som du har helt ok oversikt over det du holder på med.

Menysystemet i telefonen er lett å forstå seg på, så verken erfarne eller ferske mobilbrukere bør ha problemer med å navigere seg frem til ønskede funksjoner. Vi merket oss imidlertid at menyene var noe "seige" sammenlignet med telefoner i samme klasse. Treghetene er ikke slik at du irriterer deg over dem, så med mindre du er ekstremt utålmodig så er det lite å frykte her.

Samtalekvaliteten er helt ok.

Grei lyd i samtaler

Ettersom den viktigste funksjonen for de fleste som kjøper en mobiltelefon er ringemuligheter, er det fint om telefonen leverer bra lyd i samtaler. Lydkvaliteten i M7500 kan best beskrives som "helt OK", uten at den imponerer. Du slipper ikke unna suselyder i bakgrunnen, men du vil heller ikke ha problemer med å høre hva som blir sagt i den andre enden. Heller ikke de vi snakket med under testperioden hadde noen klager å servere.

Men vi har hørt bedre enn dette, altså.

Vi liker å tro at vi bruker mobilen omtrent like ofte som en hvilken som helst annen nordmann, og med dette forbruket holdt batteriet ut omtrent to dager før vi måtte lade telefonen. Batterilevetiden er akseptabel, men ikke mer enn det.

Komplett.
Slik ser oppbevaringsesken ut.

Nydelig tilbehørspakke

Vi liker generelt tilbehørspakkene som følger med designtelefoner, og M7500 er så absolutt intet unntak. Her er det du får med når du kjøper telefonen:

  • Lader
  • USB-kabel
  • Synkroniseringsprogramvare
  • Minnekort (1 GB)
  • Brukermanual
  • Stereoøreplugger med forskjellige hetter
  • 3,5 mm til 3,5 mm-ledning med mikrofon
  • Bærereim
  • Solid oppbevaringeske med glidelås

Her savner vi ingenting. Helt sant.