Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHTC Sensation XE

Slik er musikkversjonen av HTC Sensation

HTC Sensation XE har mer fart og mer futt.

HTC Sensation XE er en av de desidert heftigste mobiltelefonene som finnes. Den har en knallbra 4,3-tommer S-LCD-skjerm som fungerer selv på solrike dager. Designen med et skall som er laget i ett stykke metall, gir HTC Sensation et solid preg. Dessuten er menyene kraftig forbedret, og den visuelle opplevelsen av de tredimensjonale startskjermene er svært god.

Toppmodell

Om HTC Sensation XE er nok ikke vinner på alle punkter dersom vi går spesifikasjonene nærmere etter i sømmene. Men det den måtte mangle på å nå helt til topps på spesifikasjoner vil nok ekelte kunne hevde at den tar igjen på design og brukervennlighet. På disse subjektive kriteriene skårer HTC Sensation gjennomgående svært godt, og når den i tillegg er både lynrask, kraftig og funksjonsrik, så vil den nok blir førstevalget for mange.

Skjermen gir svært god respons, og den høye oppløsningen (540 x 960 piksler) gjør at selv knøttsmå detaljer trer tydelig frem. Formatet gjør det også mulig å se 16:9-filmer slik de er ment å vises, uten sorte striper på skjermen.

Kameraet i mobiltelefonen er bra, men ikke helt i tetsjiktet. Videokameraet fungerer også godt, selv om det blir noe hakking om du filmer på høyeste oppløsning (1080p) og det er en del bevegelser i bildet eller på kameraet. Dette er ikke blitt synlig bedre på XE-versjonen, selv om denne har en raskere prosessor.

I perioden vi har testet HTC Sensation XE har vi ikke funnet noen vesentlige feil eller mangler. Strømforbruket er selvsagt et kritisk punkt ved de fleste smartmobiler, men ved noen enkle grep kan du få batteriet på HTC Sensation XE til å vare i rundt halvannet til to døgn. Er du svært travel på mobilen må du nok regne med å lade atskillig oftere. Batterikapasiteten er bedre enn på den originale Sensation, og i mange tilfeller vil det være nok til å redde dagen.

Nettleseren er god, og du kan sufe på sider med Flash som om du brukte en vanlig PC. Det betyr også at den fungerer supert med nettsider som YouTube og VG-TV.

Ikke for alle

Målgruppen for en mobiltelefon som dette kan synes å være bred, ettersom telefonen har sikkerhetsløsninger som vil tilfredsstille de fleste proffbrukere, i tillegg til at den har svært god integrering av sosiale medier og gode underholdningsfunksjoner. Med fokus på god lyd burde den også falle i smak blant de som elsker musikk.

Men telefonen er ingen billigmobil, og dermed blir den uaktuell for mange. Har du behov for å være nøktern i pengebruken kan du spare en tusenlapp ved å velge LGs modell Optimus 2X. Også det er en modell med tokjerneprosessor og gode funksjoner, selv om den ikke har like stor og flott skjerm som HTC Sensation. Vil du spare enda mer, så er Sony Ericsson Arc S et bra alternativ. Denne har også stor og klar skjerm, i tillegg til at den har en lekker design. Men den er ikke like rask som HTC Sensation.

Sjekk også om du kan finne et godt tilbud på Sensation XL. Den har 4,7 tommer skjerm, mot 4,3 på Sensation XE. Ellers er de to nokså like. XE har imidlertid flere bildepunkter og bedre batteri enn storebroren. Begge leveres med lydbrikke og øreplugger fra Beats Audio.

Galaxy S II (til venstre) har nok litt bedre skjerm enn HTC Sensation, selv om oppløsningen er lavere.

Et alternativ du bør se på er Motorola Razr. Dette er et lekkert stykke mobiltelefon, som også leveres med en tjeneste som lar deg spille av musikk og video fra hjemme-PC-en via Internett.

Sjekk også Samsung Galaxy S II. Denne er tynnere, lettere, har mer minne, bedre kamera og bedre skjerm enn HTC Sensation. Men forskjellene er ikke så store at det nødvendigvis betyr noe.

Les hele testen på Amobil.no

annonse