Tek.no

Test

Corsair Flash Voyager GTR 32 GB

13 Apr 2010 14:24

Introduksjon

For nesten to måneder siden besøkte vi i hardware.no den store, tyske, messen Cebit. Blant flere hundre produsenter fant vi Corsair, og slo an en liten prat med deres representanter. Kabinetter, SSD'er og kjølere var hovedfokuset, med det var ikke bare i disse kategoriene produsenten kunne by på mye nytt. Metaforisk sett dro de også en ny minnepinne rett ut av ermet, og det var tydelig at det var noe litt unikt ved denne.

Møt Flash Voyager GTR 32 GB, en minnepinne av den spesielt raske typen. Det var riktig nok den saftigste modellen vi først fikk se, men rent bortsett fra kapasiteten skal de to nevnte enhetene være helt like. Her snakker vi om en USB 2.0-basert minnepinne med lesehastigheter på opptil 34 MB/s, og skriveytelse på 28 MB/s. Dette er med andre ord verdier som presses hardt opp mot det teknologien tillater. Vi tar en nærmere kikk!

Takk til Corsair som sendte produktet til test

Spesifikasjoner

  • Tilkobling: USB 2.0
  • Kapasitet: 32 GB (Finnes i 64 og 128 GB)
  • Skrivehastighet: 28 MB/s
  • Lesehastighet: 34 MB/s
  • Vekt: Ikke oppgitt

Medfølgende utstyr:

  • Minnepinnen
  • Nøkkelbånd
  • USB-kabel

Les mer om minnepinnen på Corsairs egne hjemmesider.

Design

Den gummistøpte Voyager-serien har vært med oss i mange år nå. Minimale designendringer har den vært igjennom, men det har aldri vært snakk om noe virkelig radikalt. Det er derimot tilfellet akkurat nå, sett i forhold til endringene på millimeter-stadiet tidligere. GTR er lang og slank, i det minste 32 GB- og 64 GB-versjonen. Enheten med en kapasitet på 128 GB er derimot en skikkelig tjukkas.

I bruk

Den kraftigste versjonen vil dermed ta opp en god del plass rundt tilkoblingen, men Corsair har lagt ved en forlengerkabel for å løse dette problemet. På et vanlig kontaktpanel vil du klare å få inn én Voyager GTR samt en normal kabeltilkobling hvis man snakker om vertikale kontakter.

Utover dette opplever vi ingen problemer med den rene bruken av minnepinnen. Et blått indikatorlys indikerer at overføring både inn og ut finner sted.

Les også