Til hovedinnhold

Philips HTS9140

HTS9140 er en modell fra Philips etter samme mønster som Panasonic SC-BFT800. Denne enheten har også innebygget Blu-ray-spiller og simulerer 5.1 surround. I motsetning til Yamaha YSP-5100 som benytter seg av over 40 høyttalere for å oppnå surround-effekt, klarer Philips seg med tre.

HTS9140 tar seg slett ikke dårlig ut på veggen.

Design og litt til

Det er grenser for hvor grensesprengende designen av en lydplanke kan bli. Noen fysiske lover begrenser automatisk utseendet. Denne har kanskje litt mer sølv og detaljer som ikke nødvendigvis er sorte. Alt i alt vil nok denne virke tiltalende på dem som ikke nødvendigvis ikke vil ha alt i sort.

HTS9140 er også utstyret med nettverk, men ønsker du at det skal være trådløst er du nødt til å kjøpe en USB-dongle ved siden av som kan fikse dette for deg. Når enheten er på nett kan du uen problemer streame ned innhold til den som musikk eller bilder. Denne USB-porten kan også brukes til å koble til en USB-basert lagringsenhet, slik som en minnepinne

HTS9140 er også utstyrt med en subwoofer, men ikke den trådløse løsningen som vi fant hos Panasonic. Her er du nødt til å bruke den ledningsbaserte løsningen. Dette er stor sett ikke noe problem da man gjerne plasserer subwooferen i nærheten av lydplanken. På samme måte som hos Panasonic har ikke Philips noen HDMI-inngang, men det trenger den strengt tatt heller ikke i og med at enheten har innebygget Bly-ray-spiller. Vi ville likevel foretrukken at den hadde hatt en, da det gjør den litt mer fleksibel med tanke på tilkobling av andre enheter.

Utsnittet viser de tre høyttalerne som sitter på hver side av enheten.

Oppkobling og bruk

Det er ikke særlig vanskelig å komme i gang med denne lydplanken. Philips er kjent for sine brukervennlige produkter, og denne er ikke noe unntak i så måte. Vi skulle gjerne sett at denne, på samme måte som Yamaha, hadde benyttet seg av en mikrofonbasert autotuningsløsning. Prisen på Philips er rundt 7 000 kroner og i og med at denne er et komplett anlegg i motsetning til Yamaha, er det vel ikke så urimelig at den ikke har de mest avanserte løsningene. Uansett, oppsettet er ganske enkelt og du ledes grafisk gjennom forskjellig romløsninger. Den tar også hensyn til hvordan materialene i veggene er og plasseringen av lydplanken med tanke på høyde fra gulvet. Kort sagt en ganske god løsning alt tatt i betraktning.

En kort kommentar om Blu-ray-spilleren er på sin plass. Denne laster opp raskt og greit som selv om det ikke er en «feinschmecker»-løsning vil den være mer enn god nok for den som ikke stiller veldig høye krav. Vil du benytte 3D-funksjonaliteten må du ta en liten oppdatering av systemet, noe som er helt problemfritt.

Ytelse

Ytelsen som vi opplever i dette systemet er definitivt bedre enn flere av de andre vi prøvde. Blant annet går den utenpå LGs løsning som vi skal presentere i morgen. I forhold til Panasonic er den også hakket bedre. Prisen tatt i betraktning skulle det egentlig bare mangle. I forhold til Yamaha som vi testet på fredag og Bowers & Wilkins Panorama som vi tester senere i denne uken, kommer den imidlertid litt til kort. Den tjener likevel sort på brukeropplevelsen som er glimrende og ikke minst at den har innebygd Blu-ray og mer eller mindre fungerer som et komplett anlegg i en planke.

Filmtestene er vel det som fungerer best med denne enheten. Subwooferen gir den et ganske fyldig lydbilde med ganske godt trøkk i effektene. Lyden er ikke like godt separert som det vi fant hos Yamaha og Bower & WIlkins, men den gir et langt med tilfredsstillende lydbilde enn både LG og Panasonic. At den ikke simulerer 7.1 er egentlig bare en fordel, det virker som om den innsatsen som er lagt inn i å få 5.1 til å låte ordentlig har vært verd innsatsen. Action-effekter er kraftige og dialogen er klar, men kanskje noe lavmælt til tider. Skulle vi nevne noe så må det være at den som standard er innstilt på et lydmodus kalt Action. Vi ville heller foretrukket at dette heller var innstilt til F:PURE. Det synes vi fungerte bedre.

På musikkfronten kommer den ikke helt opp mot de to dyreste modellene, men målt mot LG og Panasonic er den langt bedre. Lyden tenderer mot litt sammenflyting i harde og lydrike partier, men sart og følsom musikk formidles virkelig bra.

Fjernkontrollen er enkel, men den gjør det den skal.

Konklusjon

Dette er en innholdsrik og godt gjennomtenkt lydplanke. Den er funksjonsrik med Blu-ray, nettverk og 3D. Lyden er god og vi ville anbefalt denne i mange sammenhenger foran et billig fullverdig oppsett av 5.1. Spesielt hvis man har et enkelt rom med ikke alt for mye bøker og tepper på veggene. I det hele tatt en lydplanke med mye ekstra som står frem som et kvalitetsprodukt.

Her finner du Philips HTS9140 billigst.

annonse