Fem lydplanker det svinger av

Det har florert med negative meninger om lydplanker. Dette kommer gjerne fra dem som mener at alt som ikke er surround med fem høyttalere og en subwoofer ikke kan brukes til noe som helst.

Fullverdige anlegg er uten tvil bedre, men de tar også stor plass og ikke minst de gir deg kabler på kryss og tvers av hele stua. Lydplankene vi har sett på i denne testen varierer fra billige løsninger til veldig dyre. Etter vår mening kan alle de løsningene fungerer godt i en leilighet eller en TV-stue. Det nytter ikke å sette en slik løsning inn i et veldig stort rom, men for dem som er ute etter en løsning som tar liten plass og samtidig gir fra brukbar til veldig god lyd kan dette definitivt være en god løsning.

Et godt råd
Vårt beste råd hvis du skal kjøpe en lydplankeløsning er å ikke gå for de aller billigste løsningene på markedet. Derfor har vi heller ikke tatt dem med her. De løsningene vi har sett på starter rundt 5 000 kroner og går oppover. Velger du i dette segmentet får du en rimelig god løsning, og mange av dem inneholder svært mye for pengene. Lykke til!

Bowers & Wilkins Panorama

Bowers & Wilkins Panorama
B&W Panorama er kanskje ikke helt ny og den koster definitivt en god del penger. Likevel er dette etter vår mening en lydplanke som skiller seg fra det meste andre ved at den konsentrerer seg om å levere god lyd. Husk at Panorama ikke inneholder annet enn selve planken. Ingen separat subwoofer og ingen innbygget Bly-ray-spiller. Heller ingen nettilkobling.

Selv om vi skal huske på at det er en lydplanke og ikke et fullverdig anlegg vi her snakker om, er det bare å konkludere at Panorama ganske sikker utspiller mange fullverdig billige anlegg med god margin. Skal du ha en lydplanke og har pengene kan du knappest gjøre et bedre kjøp.

Les hele testen av B&W Panorama her
Finn beste pris på B&W Panorama her

HLX55W

LG HLX55W
Dette er en lydplanke på det jevne. Grunnen til at vi ikke blir virkelig begeistret er blant annet ytelsen, eller rettere sagt mangelen på sådan, fra subwooferen. Her har LG et arbeid å gjøre. Sett bort fra dette er HLX55W en god lydplanke som er bygd ut til et fullstendig anlegg med sin integrerte Bly-ray-spiller med 3D-funksjonalitet.

Alt i alt vil du sannsynligvis være godt fornøyd med dette anlegget, spesielt hvis rommet det skal brukes i ikke er alt for stort. Som en totalløsning er kanskje ikke dette den beste i testen, men prismessig er den ganske gunstig.

Les hele testen av LG HLX55W her
Finn beste pris på LG HLX55W her

SC-BFT800

Panasonic SC-BFT800
Hvis du vil ha et system som er litt alt i ett, kan dette være en løsning for deg. At subwooferen også er trådløs gjør det hele enda mer fristende for mange. iPod/iPhone-stasjonen som er integrert er en glimrende løsning. Dette var det positive. På den negative siden må det sies at oppsettet kan være litt vanskelig før det blir optimalt.

Lyden er ikke på det samme nivå som de langt dyrere alternativene, men det kan man da heller ikke forvente. Vi skulle gjerne sett litt bedre lydseparering og noe bedre ytelse fra subwooferen. Likevel får det et ganske heftig sett som er har nærmest alt. 3D, Bly-ray, DVD, CD og simulert surround. Ganske godt sammensatt enhet faktisk.

Her finner du Panasonic SC-BFT800 billigst
Finn beste pris på Panasonic SC-BFT800 her

HTS9140

Philips HTS9140
Dette er en innholdsrik og godt gjennomtenkt lydplanke. Den er funksjonsrik med Blu-ray, nettverk og 3D. Lyden er god og vi ville anbefalt denne i mange sammenhenger foran et billig fullverdig oppsett av 5.1. Kvaliteten som ytes av denne Philips-enheten er såpass god at den kan konkurrere opplevelsesmessig med rimeligere fullverdige anlegg. Det er en simulering, men hva gjør det hvis de låter bra.

Spesielt hvis man har et enkelt rom med ikke alt for mye bøker og tepper på veggene vil denne fungerer veldig godt. I det hele tatt en lydplanke med mye ekstra som står frem som et kvalitetsprodukt.

Les hele testen av Philips HTS9140 her
Finn beste pris på Philips HTS9140 her

YSP-5100

Yamaha YSP-5100
Dette er en ekstremt god variant av lydplanker. Vi var også inne på at den koster en del, men sette i forhold til en del av de andre er det verdt hver krone. En slik løsning som dette vil aldri bli like bra som et dedikert anlegg, men Yamaha YSP-5100 står frem som en meget god representant for denne typen lydformidling. Lydbildet er mektig og dette formelig oser av kvalitet.

Den har ikke noen innebygget Bly-ray-spiller så her er det lyden som står i sentrum. Mikrofonoppsettet denne enheten bruker er det beste på maredet og du er sikret et oppsett som er automatisk og blir riktig. Lydmessig er den superb sammen med enheten fra B&W. Disse to er lydmessig testen beste løsninger.

Les hele testen av Yamaha YSP-5100 her
Finn beste pris på Yamaha YSP-5100 her

Les også
Monster Beats by Dr.Dre Pro
Les også
Panasonic TX-P50G30: Panasonic TX-P50G30
Les også
Rå THX-surround fra Logitech
Les også
Disse ørepluggene beskytter hørselen
Les også
Bowers & Wilkins Panorama
Les også
Nå musikken din fra hele verden
annonse