Tek.no

Test

Test av Sony Bravia KDL-40V4000

6 Nov 2008 20:30

Test av Sony Bravia KDL-40V4000

Testresultater

En av de tingene som gjør denne TV-en så interessant er kombinasjonen av meget høy kvalitet på alle viktige områder, med en meget lav pris.
Sony KDL-40V4000 er meget enkel å sette opp - det er stort sett bare å koble til det utstyret du har tilgjengelig og deretter slå TV-en på. Etter dette gjør det meste seg selv. Vi liker også utgangsbildet som denne TV-en gir. Alt blir bedre med litt kalibrering og justering, men det er ikke mye som skal til før vi har et bilde vi var meget godt fornøyd med.
I tillegg til dette er fjernkontrollen til denne TV-en meget godt konstruert. Den virker solid og kvalitetsmessig meget god i tillegg til at den er enkel å betjene og gir god oversikt over de funksjoner som er tilgjengelige. I tillegg er menyer og forklaringer til disse enkle å forstå og du trenger ingen ingeniørtittel for å få gjort de justeringene du trenger.
Ingen USB-plugg
På tilkoblingssiden er den utstyrt omtrent på samme måte som sin nærmeste konkurrent Samsung LE40A559. Det eneste som denne Sony TV-en mangler i så måte er USB-pluggen som Samsung kan skilte med. Vi vurderte lenge hvor stor utslag denne forskjellen faktisk skulle få, men falt til slutt ned på at den bildekvaliteten som Sony kan vise til i denne TV-en burde komme den til gode.
Med tre HDMI-porter er du godt dekket opp for eksterne enheter som du ønsker å koble opp mot TV-en, i tillegg finner du alle de andre tilkoblingene du trenger. Du har to Scart-kontakter samt komponent, kompositt og s-video. Ikke minst har du også en egen VGA-inngang for PC-en din.
Bildekvaliteten i denne skjermen er meget god, og tar du prisen i betraktning blir den relativt sett enda bedre. Dette er en bildekvalitet som hører hjemme i en mye dyrere TV, noe Sony har til felles med blant annet Samsung som også gjør det skarpt på dette området.
Sortnivået i TV-en er meget godt og kontrasten sikrer at blant annet gråtoner defineres meget godt noe som er svært viktig i mørke scener. I tillegg liker vi fargehåndteringen i Sony-tven meget godt. Fargene er noe mer avbalanserte enn vi fant hos Samsung og etter vår mening mer realistisk. Størst utslag gir dette kanskje i forbindelse med hudtoner, som vi mener Sony viser på en meget realistisk måte og ikke overdrevet som på mange av de andre TV-ene.
Konklusjon
Totalt sett er dette etter vår mening det beste TV-kjøpet i denne testen. Du får en kvalitetsmessig meget avansert TV til en meget lav pris. Du får også en TVsom det er meget enkelt og både sette opp og betjene. Dette siste er viktig for de som ikke er velbevandret i TV-oppsett. Sony gjør det enkelt og både forstå og håndtere. Skulle vi sette fingeren på noe måtte det være at lyden kunne vært noe bedre, men avgjørende er at dette den TV-en som gir det beste bildet.
Oppsummering
Produkt: Sony KDL-40V4000
Internett: www.sony.no
Pris: Ca 8.100 kroner
Størrelse: 40 tommer
Design\funksjon: 4,7/6
Brukervennlighet:4,8/6
Lyd\ bildekvalitet: 5,3/6
Pris: 5\6