TestTest av: PNY DCM2200

Ikke så kjekk likevel?

PNYs nye batteripakke plugges rett i mobilen.

PNY lanserte nylig en ny type batteripakke som du kunne koble direkte til mobilen uten ledning. Da nyheten sprakk, omtalte vi produktet som et kjekt nødbatteri.

Nå har vi fått inn nødbatteriet PNY Powerpack DCM2200 til test, som lover å gi mobilen vår litt ekstra futt. Ifølge esken skal akkurat denne varianten kun være beregnet på Android-mobiler. Poenget med å bruke en slik batteripakke fremfor en med ledning, er at det angivelige skal være lettere å bruke mobilen samtidig.

Vi har sjekket om PNY-batteriet er verdt å bruke pengene på.

«Hvordan henger'n?».Foto: V. Haugen, Teknofil.no

Kompakt og fin

Vi befrir batteripakken fra sin grågrønne eske med et kraftig røsk i toppen. Ut smetter den lille, svarte PNY-dingsen sammen med en grå USB-kabel. Selve dingsen er fin og kompakt, og virker solid. Tre små, blå lamper lyser for å indikere hvor mye strøm det er igjen når den er fulladet.

Micro-USB-kontakten sitter midt på dingsen, på toppen. Undersiden av DCM2200 er avrundet, noe som gjør at den hviler godt i hånden.

De tre lysene indikerer hvor mye batterikapasitet som er igjen.Foto: PNY

PNY-batteriet gir fulladet en kapasitet på 2200 mAh, noe som i alle fall burde være nok til å lade opp en mobil med middels god batterikapasitet. En Samsung Galaxy S5 har for eksempel et batteri på 2800 mAh, så her vil i så fall ladingen måtte skje i flere omganger.

USB-utgangen er begrenset til 1 ampere. Det er det vanligste, men det finnes noen batteripakker som yter litt mer, og som i teorien kan lade litt raskere.

Først en HTC-mobil

Android-mobilen som undertegnede bruker for tiden er en HTC One (M7). På denne mobilen sitter ladekontakten på undersiden av telefonen, på høyre side. PNY-batteriet er imidlertid tiltenkt mobiler som har ladekontakten på midten. Det så fryktelig klønete ut, det var upraktisk i bruk og batteripakken satt heller ikke særlig godt på. Selve dingsen satt dessuten langt ut fra telefonen.

HTC One (M7) har en batterikapasitet på 2300 mAh. Vi opplevde at en fulladet PNY DCM2200 ikke var i nærheten av å klare å lade opp batteriet i en omgang.

I en av testene gikk batteriet for eksempel fra 16 til 64 prosent før dingsen gikk tom. Vi hadde forventet bedre. Ladingen tok ganske nøyaktig halvannen time.

Vi kan i alle fall slå fast at PNY DCM2200 ikke passer spesielt godt med Android-mobiler som ikke har kontakten midt på undersiden.

Funker bedre på en Lumia

PNY DCM2200 på en Nokia Lumia 820 funket greit.Foto: V. Haugen, Teknofil.no

Derfor måtte vi isteden fiske frem Windows Phone-mobilen vår, en pent brukt Nokia Lumia 820, for å fortsette testingen. Det står riktignok at DCM2200 er kun «for Android-mobiler» på pakka, men Lumia-en har jo også micro-USB-kontakt – som attpåtil sitter midt på undersiden.

Denne mobilen var helt, helt tom for strøm, noe som gjorde den ypperlig til å sjekke hvor mye batterikraft dingsen ville klare å fylle på. Ulempen var derimot at Lumia-mobilen bare hadde en batterikapasitet på 1650 mAh.

PNY-dingsen viste tre blå prikker, noe som indikerte at den var fulladet etter å ha stått flere timer i stikkontakten. Laderen passet på denne mobilen, og Lumia-en tok lading.

I løpet av drøye to timer ble telefonen ladet opp til 90 prosent før batteripakken gikk tom. En mobil som er totalt utladet, som denne, bruker ofte litt ekstra kraft, men vi hadde likevel trodd på forhånd at det ville holde til å lade den helt opp.

Under selve ladingen gikk det ganske bra å betjene mobilen. Dingsen var litt slarkete, men hang samtidig godt nok fast til å at vi kunne bruke Lumia-en uten problemer. Det er jo også hele poenget med en batteripakke av denne typen.

Dingsen ladet bare opp til 90 prosent.Foto: V. Haugen, Teknofil.no

Ulike kontakter

Vi fikk låne noen Android-mobiler fra Tek.no-redaksjonen for å sjekke hvordan PNY DCM2200 passet på disse. Flere av modellene hadde ladekontakten på siden, og da så dingsen fryktelig malplassert ut.

Gummidekselet på kontakten på et par av de vanntette modellene kom dessuten i veien for batteripakken, noe som gjorde at mobilen ikke kunne lades overhodet.

Kjøp eller ikke kjøp?

Konklusjonen vår er at du for all del ikke bør kjøpe denne dingsen hvis ladekontakten ikke sitter midt på undersiden av mobilen. Gjør den det, synes vi produktet har noe for seg.

Det var likevel litt skuffende at batteripakken ikke var så kraftig som forventet.

Alternativer

Fra før bruker undertegnede en annen batteripakke fra PNY, en PowerPack 2600. Denne er litt større og må kobles til via ledning, men egentlig fungerer denne løsningen mye bedre. Som regel lader du vel mobilen i et stille øyeblikk uansett, og da er ikke dingsen til noe særlig bry.

Batteripakker med ledning finnes dessuten i større utgaver med mer batterikapasitet også.

Se Prisguide for priser på flere andre batteripakker

PNY DCM2200

Alt i alt synes vi PNY-dingsen er grei nok, men den skuffer både på batterikapasitet og det at den ikke sitter så godt i mobilene. Det finnes bedre alternativer, og derfor synes vi ikke du bør velge akkurat denne.

Pluss:

  • Tar liten plass
  • Trenger ikke ledning

Minus:

  • Passer dårlig på flere Android-mobiler
  • Batterikapasiteten er ikke som forespeilet

Veiledende pris: 179 kroner. Finn nettbutikken med lavest pris i Prisguide.

Det finnes en egen variant av PNY-batteriet til iPhone, men denne har vi ikke testet.

Det er ikke likegyldig hvilken USB-lader du bruker
Slik lader du mobilen raskere »

Les også
Så enkelt gjør du PlayStation-kontrollen din mye bedre
Les også
PNY lanserer kjekt nødbatteri
annonse