Tek.no

Test

Samsung Nexus S

Einar Eriksen
31 Jan 2011 12:56

Samsung Nexus S

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Nexus S er Googles nye referansetelefon. Denne gangen er telefonen laget av Samsung, og kan sees på som en oppfølger til den populære Samsung Galaxy S.
Skjermen i Nexus S er ikke annet enn imponerende. Den fire tommer store herligheten oppleves som lyssterk med suveren fargegjengivelse og god skarphet. Noe som også er litt morsomt er at hele fronten på telefonen er litt buet, inkludert selve skjermen. Dette er en ny designvri, men utgjør ingen forskjell i brukervennlighet.
Prosessoren er av den lynraske typen. Imidlertid ser det ut til å være litt småkluss i programvaren som gjør at telefonen lugger litt mer enn vi kunne ønske, blant annet når vi zoomer i nettleseren.
Android i ny versjon
Nexus S har fått Android OS som operativsystem, og denne gangen er det den splitter nye versjonen 2.3.2 som er på plass. Her ligger det en rekke visuelle forbedringer i forhold til tidligere versjoner, men det det er forsatt endel punkter på ønskelisten vår. For eksempel vil vi gjerne kunne sortere ikonene i hovedmenyen i egne mapper, eller at Google kommer med en annen løsning som gjør det raskere å finne fram til riktige programmer.
Av teknologier er det meste på plass, og det er ekstra morsomt at Samsung har fått plass til NFC-teknologi, som kan la deg betale med mobilen din i fremtiden, og gyroskop, som er en avansert bevegelsessensor som kan revolusjonere mobilspill.
Vi savner imidlertid Bluetooth 3.0, minnekortstøtte og raskere super-3G-hastigheter som gjør deg rustet for den neste mobilnettoppgraderingen. I tillegg synes vi telefonen er litt kresen på 3G-dekning, og hopper for fort over på Edge - noe som gir lavere hastighet på Internett. Vi merket imidlertid ikke noe lavere GSM-dekning enn normalt.
Dette vil vi etterprøve når telefonen offisielt er i norske butikkhyller.
Mye nytte, mye moro
Av nyttefunksjoner i Nexus S finner vi en oversiktlig kalender, e-postleser, skikkelig kontorprogramvare og en svært god nettleser med full støtte for Adobe Flash.
Også på underholdningsbiten gjør Nexus S det bra. Skjermen gjør telefonen god på videovisning, om enn litt får formater støttes ut av esken. Som musikkspiller gjør telefonen også en god jobb, og ved å ta deg en tur gjennom Android Market finner du spill og underholdning i massevis.
Kameraet hadde vi ikke spesielt store forventninger til. Vi ble imidlertid overrasket. Nexus S tar bedre bilder av Samsung Galaxy S, Sony Ericsson Xperia X10, HTC Desire HD, Apple iPhone 4 og en rekke andre kameramobiler. Av dagens telefoner er det kun Nokia N8 som slår Nexus S på på kamerabiten.
Her kan du lese hele testen av Samung Nexus S
Alternativer
Om du er ute etter en toppspekket Android-mobil bør du vurdere LG Optimus X2, som kommer i butikk i slutten av februar. Dette er den første mobilen på markedet med den nye Tegra 2-plattformen og tokjernet prosessor. Liker du store skjermer, kan Dell Streak med sin 5 tommer store skjerm være et alternativ. HTC Desire HD har også en større skjerm enn Nexus S.
Sjekk pris på Nexus S i vårt prissøk

Les også