Tek.no

Test

AMD Athlon 64 3200+

4 Nov 2003 15:24

Innledning

Når sant skal sies så har vi hatt denne prosessoren liggende en stund, men har måtte utsette testen grunnet problemer med et hovedkort som ikke var helt samarbeidsvillig. Et nytt hovedkort kom etter hvert på plass i vår testlab, og endelig kunne vi få testet Athlon 64 3200+ fullt ut.

En TPI-rating (PR-rating) på 3200 høres kanskje ikke særlig imponerende ut, for denne "hastigheten" har AMD hatt på markedet i lenger tid. Det har seg likevel slik at AMD ved overgangen fra Athlon XP til 64 har forandret skalaen slik at den blir litt mer konservativ. Dette betyr rett og slett at man får mer ytelse på samme TPI-rating på en Athlon 64-prosessor i forhold til en Athlon XP.

Dette kan kanskje høres noe merkelig ut med tanke på at AMD hele tiden hardnakket har påstått at TPI-ratingen ikke baserer seg på ytelsen til Pentium 4-prosessorene, men er sammenlignet med en Athlon "Thunderbird". Når man nå har to prosessorer med samme TPI-rating som yter forskjellig kan man jo håpe at AMD snart kan erkjenne at det er Pentium 4 man sammenligner med.

For de av dere som ikke helt vet hva Athlon 64-prosessorene egentlig dreier seg om, anbefaler vi å lese vår test av Athlon 64 FX-51 der vi tar en grundigere gjennomgang av nykommerne. Forskjellen mellom Athlon 64 FX-51 og Athlon 64 3200+ er kort og greit at 3200+ kun har enkle minnekanaler samt at den for øyeblikket er klokket 200 MHz lavere.

Vi anbefaler også de som ikke føler seg helt stødig på begreper i forhold til prosessorer å ta en titt på denne siden.

En stor takk til Komplett.no som sendte oss CPU til test, og til Stargate-Computer for lån av hovedkort.

Les også