Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Se ukens utvalgte apper

Vi har funnet frem til noen godbiter også denne uken, blant annet et skikkelig kult spill.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

UT.no

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Høsten er turtid for mange. I fjellet er det nå blendende høstfarger, og på toppene ligger det gjerne et flott melisdryss.

UT.no.

Mobilen er selvsagt med på turen, og da er det appen UT.no du bør ha med deg.

UT.no er såpass nyttig at vi har skrevet om den tidligere »

Topp kartfunksjon

Det vi liker spesielt godt med UT.no-appen er kartfunksjonen. Google Maps kan være vel og bra, men utenfor allfarvei duger de ikke. Det er her UT.no briljerer. Her får du fullgode kart for deg som skal ut på tur i fjellet eller skogen.

Vi vil selvsagt ikke anbefale noen å legge igjen kart og kompass hjemme, men det blir mest sannsynlig liggende i sekken hvis du har denne appen fremme.

Du har altså et glimrende turkart for hele Norge, hvor Turistforeningens stier naturligvis er ekstra godt merket inn. Denne appen er nemlig et samarbeid mellom Turistforeningen og NRK. Som en liten detalj kan det være greit å vite at kartet også viser eiendomsgrenser hvis du zoomer langt nok inn. Kjekt for deg som er på jakt og ikke har full kontroll på eiendomsgrensene.

Den primære funksjonen er egentlig turforslag. Her finnes det en drøss med fotturer hvis du trenger inspirasjon til turene dine.

Selv om vi digger denne appen, er den ikke feilfri. Du er for eksempel avhengig av mobildekning for at den skal virke. Heldigvis er det slik at hvis du går inn på kartet i området du skal gå, så blir kartet mellomlagret på telefonen, slik at du faktisk har kart selv om du er uten dekning. Her burde det vært en bedre løsning med mulighet for å laste ned kart for valgte områder. Det samme gjelder forsåvidt turforslagene.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Scrum Poker

Ukens kuriøse:

Scrum Poker

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Er du utvikler og uttrykk som AS STRING får deg til å caste en smal munn om til et gledessmil, er kanskje ikke denne appen så veldig kuriøs. For de fleste av oss er dette imidlertid ganske gresk.

Scrum Poker.

Denne appen er midt i blinken for deg som bruker det som på fagspråket kalles «smidige teknikker» under utvikling av programvare.

Kvalifisert gjetning

Med smidig utvikling er gjerne estimering av oppgaver en sentral del, og noe som avgjør om man klarer å levere til avtalt tid.

Scrum poker er en metode for å komme frem til de mest presise estimatene. Til å "spille" Scrum poker trengs en helt spesiell kortstokk, og i bunn og grunn er det akkurat dette som appen Scrum Poker gir deg. Du har også en klesstørrelse-kortstokk og en kortstokk med fibonacci-nummer hvis du foretrekker dette.

Noen innstillingsmuligheter har du også i appen, men i bunn og grunn er dette bare en spesiell kortstokk.

Jobber du med Scrum anbefaler vi å teste denne appen. Hvis du ikke har den minste anelse om hva Scrum og smidig utvikling er, så har du nå kanskje fått en utvidet oppfatning av hva disse utvikler-nerdene egentlig driver med.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

360 Panorama

Styr unna denne:

360 Panorama

Format: iPhone og Android
Pris: 6,-

Denne appen er i utgangspunktet et morsomt konsept.

360 Panorama.

Nå er ikke akkurat panoramabilder noe nytt, men denne appen har en smart og oversiktlig måte å hjelpe deg med å ta panoramabilder på.

Henger ikke helt sammen

Å få et 360-graders panoramabilde til å henge sammen, er ikke lett. Hvis du i tillegg tar bildene med en håndholdt mobil, blir utfordringen ekstra stor.

Dessverre synes vi ikke 360 Panorama klarer å sette sammen bildene godt nok. Joda, bildene blir morsomme, men med enkelt tydlige overganger selv om det er rette linjer og annet i bildet som burde gjøre det enkelt å sette bildene sammen, blir ikke resultatet fullgodt.

Denne appen får også mange tilbakemeldinger fra brukerne på at den er svært ustabil.

Når gjennomførelsen svikter, hjelper det dessverre lite at konseptet er bra og appen er morsom. Inntil teknologien er bedret et par hakk ville vi derfor spart de 6 kronene denne appen koster.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill »

Ukens mobilspill

Ukens spill

Mikey Hooks

Format: iOS
Pris: 14 kroner

Mikey har fått seg gripeklo, og sammen med et par andre triks må du hjelpe han å forsere brett etter brett på kortest mulig tid.

Er du, som meg, en person som elsker å knipe et sekund her og et sekund der i jakten på bestetid, så er Mikey Hooks helt klart et spill for deg. De korte, intense brettene er sjelden lenger enn minuttet, men det er når du har gjort det én gang at moroa virkelig begynner.

Mikey Hooks.

Det å lære seg brettene, finne de mest optimale rutene og så få det hele til å klaffe slik at tiden blir bedre enn forrige gang er enormt tilfredsstillende. Banedesignen i spillet er veldig bra, og selv om grafikken ikke er blant det beste så er spillet fornøyelig å hvile øynene på.

Utover gripekloa kan Mikey skli på knærne, på samme måte som fotballspillere gjerne sklir bortover gressmatta etter en scoring. Du kan også styre han til høyre eller venstre med en styrespak på den side av skjermen. Kontrollene er enkle å lære, men kombinert med brettene og hindringene du møter på byr de på en reell utfordring.

Når du spiller et av nivåene på nytt ser du en spøkelsesversjon av din beste tid på det nivået. Dermed blir det hele et lite miniløp, der du jager din egen skygge i jakten på bestetida. Du kan også velge å spille løp mot inntil fire datastyrte motstandere.

Hvis du ikke er tålmodig, eller ikke liker å prøve på nytt og på nytt i jakten på sparte sekunder, er ikke Mikey Hooks noe for deg. Liker du derimot denne type utfordring, er spillet definitivt noe for deg. Mikey Hooks har en bra banedesign, kontroller som fungerer veldig godt og timesvis med innhold å bryne seg på.

Last ned spillet til iOS »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

annonse