Tek.no

Test

Her er romjulens anbefalte apper

Disse appene til Windows Phone, iPhone og Android bør du prøve.

Shutterstock
28 Des 2014 10:00

Tidy

Bilderydderen

Det er fint å ha et bildebibliotek, men hvis det ikke sorteres, risikerer du at 90 % av bildene på smarttelefonen er uskarpe og/eller er bilder av feilparkerte biler, oppskrifter, kule sko og handlelister. Vi har en vag, urealistisk drøm om en gang å få orden på de mobile bildebunkene våre. Vi har nærmest slått oss til tåls med at det neppe noen gang vil skje, men man vet jo aldri. Og det er bildealbumsappen Tidy et godt eksempel på. For den gir deg mulighet til å ta grep.

Når du åpner Tidy, ligger bildene i mappen untidy, altså uryddig. Nå vil du rydde i dem og legge de beste i album. Bildene kan sorteres etter tid, sted eller form – altså skjermdumper, panoramaer, kvadratiske bilder, portrettmodus eller landskapsmodus. Alle bilder i valgt kategori er markert, men du kan velge bort alle ved ett trykk, og eventuelt plukke ut enkeltbilder etterpå ved et raskt trykk på bildet. Holder du på bildet, vises det i full størrelse, og du kan velge søppelbøtta eller å legge det i et album. Har du markert noen bilder innen en kategori og drar hele kategorien mot høyre, kan du så velge eksisterende eller nytt album. De valgte bildene vil havne i rett album, og du sendes tilbake til kategoriene, der du kan velge nye bilder og gjenta prosessen. Drar du mapper til venstre, for eksempel mappene du har plukket favorittbildene fra, arkiveres de. De har du tilgang til, og kan enkelt «uarkiveres» ved å klikke på dem og velge «unarchive».

På svært kort tid kan du nå lage skrytealbumet fra danskebåten eller skituren til Hakadal. Når du først har laget albumene, kan du klikke på dem for å se dem i full størrelse og sveipe deg gjennom alle bildene. Du har mulighet til å legge inn kommentarer som ikke dukker opp på bildet, men et symbol markerer at kommentaren fins. Du kan også stjernemerke bildet og se exif-data (størrelse, dato, lukkertid, iso osv.). I tillegg kan du flytte det til et annet album, velge det som illustrasjonsfoto for albumet, koble det til en kontakt, kopiere det til utklippstavlen eller dele det via e-post, melding, Facebook, Twitter, Instagram eller et stort utvalg andre programmer som har muligheten til å åpne bilder.

Siden det er første gang du får sjansen til å rydde opp i bildene, kan det jo skje at du blir litt vel ivrig under slettingen. Da er det greit å vite at du har 30 dager på deg til å angre. Først da slettes bildene du la i Tidy-søppelkassa.

Tidy

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Last ned til iPhone » Last ned til Android »