TestSupra Nero-TX

Imponerende lyd til godt under tusenlappen

Men svenske Supra gjør også noen nybegynnerfeil.

Supra Nero-TX er meget gode true wireless-plugger til under 900 kroner.

Svenske Supra fikk et gjennombrudd i 2014, da modellen Nitro ble hyllet av et nærmest samlet anmelderkorps. Siden har de utvidet med en rekke modeller, sist en helt trådløs modell kalt Supra Nero-TX, som er den vi har til test i dag.

Navnet på selskapet er strengt tatt Sound by Sweden, mens produktene er «Powered by Supra». Alle butikker markedsfører imidlertid produktene som Supra, så vi velger for enkelhetens skyld å kalle dem det.

Supra Headphones Nero-TX TWS

Svært diskré

Nero-TX er først og fremst et veldig kompakt par øreplugger. De stikker knapt ut av øret, og må sies å være blant de aller mest diskré modellene vi har testet. De veier også så lite som 3,8 gram hver, så såfremt du finner en gummipute som passer i øret ditt, er det veldig lite som drar pluggene ut av øret.

Også etuiet er lite og lommevennlig, men det veier mer enn mange av konkurrentenes etuier. Det skyldes at Supra har kostet på seg et relativt sett svært batteri i etuiet, som skal gi hele 80 timers total batterilevetid i pluggene, eventuelt kan du bruke det som en bitteliten nødlader for andre enheter.

Pluggene i seg selv har en oppgitt batterilevetid på fem timer, som betyr at du i teorien skal kunne lade dem opp 15 ganger før du må plugge inn etuiet.

Supra-etuiet er relativt gjennomsnittlig for kategorien i størrelse. De huser likevel solide 80 timers batteri for pluggene. Fra venstre og med klokka: Supra, Sony WF-1000XM3, Apples Airpods Pro og Creative Outlier Air.

En for oss fullstendig uforståelig avgjørelse fra Supras side er å levere et etui med et lokk som ikke er hengslet fast. Lokket klikker greit på plass, men det sitter altså ikke fast i etuiet og blir i praksis en liten plastdings som vil være mulig å miste. En magnet bidrar heldigvis til å holde lokket på plass, så det bør være relativt uproblematisk å ha etuiet i sekken uten at det spretter opp.

Som vanlig må vi også påpeke at det hadde vært kjekt med USB-C i stedet for mikro-USB til lading. Strøm ut leveres ellers kun gjennom USB-A-porten, mens mikro-USB kun brukes til å få strøm inn.

Batterikapasiteten er for øvrig på 1600 mAh, så hvis du planlegger å lade telefonen med disse vil du knapt nå 50 prosent før nødladeren er tom.

At lokket ikke sitter fast er en merkelig avgjørelse.

Mange funksjoner, få knapper

Pluggene skrur seg stort sett på umiddelbart når du tar dem ut av etuiet, men vi har funnet denne funksjonen til å være litt upålitelig. Inni etuiet skal det tilsynelatende også veldig lite bevegelse til før pluggene skrur seg på, og de kobler seg deretter til telefonen i tide og utide, noe som kan være veldig irriterende.

Hver av de to pluggene har en liten knapp utvendig, og Supra har valgt å inkludere nærmest enhver kontrollfunksjon på de to knappene.

 • Spill/pause med ett trykk
 • Neste/forrige låt med to trykk på venstre/høyre plugg
 • Øke/senke volumet med tre trykk på venstre/høyre plugg
 • Hold inne i to sekunder for å aktivere taleassistenten
 • Hold inne i tre sekunder for å skru av eller på

Læringskurven er noe høy, og det er også litt motsatt fra de fleste andre produsentene at høyre er tilbake/ned og venstre er frem/opp. Fysiske knapper gjør dessuten at du må presse pluggene enda lenger inn i ørene for å utføre en kommando, som ikke er optimalt, men vanskelig å unngå på produkter som disse.

Supra-pluggene er svært kompakte og veier bare 3,8 gram hver. Her sammen med Creative Outlier Air, som er et annet godt sett til under 1.000 kroner.

Meget god lyd

Lyden er på sin side imponerende, spesielt prisen og størrelsen på pluggene tatt i betraktning. Før Supraene kom vi fra noe av den beste lyden vi har hørt fra true-wireless-øreplugger noen gang (den testen kommer om ikke så altfor lenge), og sånn sett hadde vi ikke så store forventninger, men Nero-TX leverer unektelig meget godt.

Supraene presenterer først og fremst et ganske fyldig lydbilde med et solid bassfundament. De er ikke like faste og tørre i bassen som de beste i kategorien, men det er likevel engasjerende og flott å lytte til.

Diskanten er dessuten både skarp og detaljert, selv om den ikke er like veloppløst og mangefasettert som hos for eksempel Sennheiser og Bang & Olufsen, men disse koster også betydelig mer enn Nero-TX. Diskanten balanserer helt på grensen til å være for skarp, men stort sett faller Supra ned på riktig side slik at de ikke blir slitsomme eller skjærende.

Hadde vi hatt tilgang til en equalizer hadde vi muligens skrudd litt ned helt i toppen, men Supra har dessverre ingen app, så du er eventuelt nødt til å ta i bruk equalizeren i musikkavspilleren din.

Supra Nero-TX er meget diskré i øret.

Klangbalansen er ellers noe kjølig, slik det ofte er med disse svenske lydmerkene. Litt mer luft i mellomtonen hadde dessuten gjort helhetsinntrykket enda et par hakk bedre, for Supraene sliter iblant litt med å holde de ulike elementene fra hverandre i låter hvor det skjer mye på en gang.

Sammenliknet med vår tidligere favoritt til under 1.000 kroner, nemlig Creative Outlier Air, synes vi også Supraene er et aldri så lite knepp foran. De har litt mer dynamikk og et litt større og luftigere lydbilde, som i sum gir en bedre opplevelse – selv om det altså ikke skiller voldsomt mye. Supraene er også betydelig mer kompakte og diskré i øret.

Batterilevetiden er som nevnt tidligere oppgitt til fem timer i selve pluggene, i tillegg til en drøss av oppladinger i etuiet. Det er bare halvparten av hva nevnte Creative Outlier Air klarer, men samtidig er det vel sjelden du trenger mer enn fem timer i strekk med lytting. En kjapp tur i etuiet gjør jo dessuten at pluggene igjen er klare for dyst.

For ordens skyld: De har ikke trådløs lading, men det forventer vi heller ikke i denne prisklassen.

Micro-USB til lading av etuiet, USB-A for lading av andre enheter.

Samtalekvalitet

I denne prisklassen forventer vi kanskje ikke all verden hva gjelder mikrofonkvalitet, og Supraene innfrir i så måte forventningene. I stille omgivelser fungerer de greit til telefonsamtaler, men så fort det blir bråkete eller vindfullt får de mye større problemer. Algoritmene forsøker så godt de klarer å redusere støyen rundt deg, men det fører dessverre også til at stemmen din forsvinner og motparten hører veldig lite.

Med andre ord: Ikke akkurat ubehagelig å høre på, men samtidig vanskelig å få kommunisert problemfritt. Mangelen på ambientmodus er også et visst minus i samtaler, ettersom det er langt fra optimalt å snakke i telefonen uten å høre sin egen stemme.

Totalt kommer dermed Supraene litt til kort her, men de fungerer altså greit til samtaler så lenge det ikke er veldig støyete rundt deg, altså hovedsaklig innendørs.

Det må til sist også nevnes at de har få eller ingen problemer med synkroniseringen av lyd og bilde i video, slik enkelte plugger av denne typen har hatt problemer med tidligere.

Sound by Sweden er kjent for god lyd til en rimelig penge. Nero-TX er ikke noe unntak.

Konklusjon

Supra Nero-TX gir oss de tre tingene vi setter størst pris på med true wireless-plugger: God lyd, høy komfort og god batterilevetid. Når de så ikke koster mer enn 899 kroner kan vi derfor i stor grad tilgi noen småfeil.

At lokket ikke sitter fast i etuiet er for eksempel en merkelig avgjørelse, og samtalekvaliteten er under middels. Kontrollmulighetene er dessuten et tveegget sverd – det er kjekt å ha muligheten, men kanskje hadde det vært bedre å redusere antall kommandoer noe for enkelhetens skyld.

At det likevel blir en meget god karakter til Supra skyldes likevel at de innfrir på hovedområdene. Vil du ha helt trådløse øreplugger som gir solid lyd, er svært diskré i øret og ikke koster flerfoldige tusenlapper er Nero-TX et meget godt valg.

Supra Headphones Nero-TX TWS
8
Meget bra
Anbefalt

Supra Headphones Nero-TX TWS

sitat"Meget gode propper til under tusenlappen"

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god lydkvalitet
 • Krysse av
  Svært kompakte og diskré plugger
 • Krysse av
  Etuiet fungerer som nødlader
 • Krysse av
  80 timers batteri inkludert etuiet
 • Krysse av
  Komfortable å ha på
 • Krysse av
  Billig til true wireless å være

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lokket sitter ikke fast i etuiet
 • Bytt
  Noe spiss diskant
 • Bytt
  Svak samtalekvalitet
 • Bytt
  Ingen app
 • Bytt
  Ikke så lett å lære seg knappe-kommandoene
 • Bytt
  Lader med mikro-USB
 • Bytt
  Veldig lite skal til før pluggene skrur seg på inni etuiet

Gode alternativer til Supra Nero-TX

Billig og bra

Andersson TEW 5000

Vil du enda noen hundrelapper ned, kan du se til Netonnets Andersson-merke. TEW 5000 spiller også bra, og de koster ikke mer enn knappe 400 kroner. Du må imidlertid ta til takke med noe kortere batteritid og litt svakere lydkvalitet, men dette er likevel mye true wireless-propper for pengene.

Bedre batteri til omtrent samme pris

Creative Outlier Air

fra 479:-

Creatives Outlier Air er et annet meget godt valg i denne prisklassen. De har først og fremst hele ti timers batteritid på én lading, og en ganske detaljert og engasjerende lyd. Outlier Air er imidlertid betydelig større enn Nero-TX, og vi vil nok hevde at sistnevnte har et lite hakk bedre lydkvalitet. Velg disse hovedsaklig om du trenger den bedre batteritiden eller setter pris på vanntetting. Outlier Air har nemlig IPX5-sertifisering.

For deg som synes en liten tråd er OK

JBL Reflect Mini 2 BT

fra 499:-

Hvis det ikke nødvendig er true wireless du ser etter, så kan disse fra JBL være et godt alternativ. Vingene gjør at de sitter meget godt på plass, og lydkvaliteten er god. I tillegg varer de ti timer på én lading og koster også et par hundrelapper mindre enn Supra Nero-TX.

annonse