Test

Panasonic TX-P50VT20

Panasonic TX-P50VT20

Testresultater

Gnistrende bra sortnivå, Naturlige farger, Silkeglatte bevegelser, Interaktiv, Ypperlig til 2D
For dårlige 3D-briller, kjedelig design, svak 3D i høy belysning0

3D-skjermene er på full anmarsj inn i norske butikker. Sammen med en Blu-ray-spiller med støtte for de tre dimensjonene, kan du nå ta Avatar-opplevelsen fra kinolerretet hjem i godstolen.

Vi har testet den første plasmaskjermen med 3D i Norge, Panasonics nyeste modell TX-P50VT20. Den har alt av tilkoblinger, 3D og ikke minst et gnistrende bra bilde.

Slik fungerer 3D

3D er årets nyhet på TV-fronten. Kort fortalt sender flatskjermen to bilder annenhver gang på samme skjerm, et ment for hvert av øynene. Dette gir hjernen en illusjon av at bildet er tredimensjonalt.

For å skille disse bildene fra hverandre må vi bruke briller, som i dette tilfellet er aktive. Det betyr at de snakker sammen med flatskjermen og stenger for det venstre øyet når skjermen viser bildet ment for det høyre og omvendt.


Vil du vite mer om 3D? Les vår TV-skole.
Når TV-en er montert starter vi med å koble den opp mot en Blu-ray-spiller med 3D og filmen "sveives" i gang.
Det går noen minutter innen øynene og hodet ditt har tilvendt seg forandringen det er å se 3D. Utkanten av bildet kan virke ufokusert til å begynne med. I hvert fall er det vår erfaring.
Men med øynene fokusert på bildet, syns vi funksjonen fungerer tilfredsstillende. Tegnefilmen på skjermen ser ut til å stå ut fra skjermen, og noen scener ser ut til å være endeløse i dybden. Etter vår mening er tegnefilm og spill meget godt egnet for 3D.
Har du vært og sett filmen Avatar på kino vil du få en positiv overraskelse. Vi synes nemlig at de aktive brillene som følger med TV-er gir en mye bedre opplevelse enn de passive brillene som er brukt i de fleste kinosaler. Bildet og bevegelsene bilr mye skarpere.
 

Design
 

Den største forskjellen er i fargen på rammen, som kan se sort ut, men som faktisk har et brunskjær. Dette syns vi setter et eget positivt særpreg på skjermen og skiller den noe ut fra de andre modellene til Panasonic.

For utover den lille fargeforskjellen er designen nøytral og nokså lik de andre skjermene til selskapet.

Størrelsesmessig er skjermen ikke spesielt liten eller nett, der skjermen er hele 9 centimeter tykk.

Brukervennlighet

Panasonic har overhalt de vanlige menyene sine, og du kan nå hente fram ikoner nederst på skjermen ved å trykke på Viera Tools-knappen på fjerkontrollen. Her kan du blant annet bla i bilder, gå inn på Youtube eller ringe opp venner og bekjente på Skype.

Menyen for å justere bildet og lyd er derimot lik de foregående modellene til Panasonic. Et stort pluss for de spesielt interesserte er at du har meget gode justeringsmuligheter på denne modellen. Deriblant er det et par forhåndsinnstiller, Profesjonell 1 og 2, som treffer ganske godt med innstilling av farger og kontrast.

Fjernkontrollen ligger godt i hånden og er lett gjenkjennelig dersom du allerede er i besittelse av en Panasonic skjerm. Knappene er tydelig merket og enkle å lese.

TEST: TX-P50VT20 del 2.