Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestOnePlus 9

Den beste toppmodellen krone for krone

OnePlus 9 behersker kompromissets kunst til fingerspissene.

Som OnePlus 9 Pro finnes også den vanlige «niern» i en blank utgave med frosting øverst på telefonen. En liten ulempe er at den er blank akkurat der fettfingrene holder telefonen - dermed blir det en del fingermerker på denne utgaven.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

OnePlus har de siste årene levert gode toppmodeller på rad og rekke, og det til noe mer fornuftige priser enn det råeste fra Samsung og Apple. Men attåt Pro-modellene sine har de som regel alltid hatt en «vanlig» modell med bittelitt mindre funksjonalitet, og mye lavere pris.

Tradisjonen tro heter årets modeller OnePlus 9 Pro, og bare OnePlus 9.

For deg som har lyst på en skikkelig fet telefon er den gode nyheten at du kan spare mye penger uten å merke særlig stor forskjell.

OnePlus 9 128GB
9.5
Imponerende
Anbefalt

OnePlus 9 128GB

9.5
Imponerende
sitatOnePlus 9 er 2021s enkleste mobilvalg så langt.

Fordeler

 • +
  Fantastisk skjerm
 • +
  Ålreit batteritid (1-2 dager)
 • +
  Støtter trådløs lading
 • +
  Raske og gode menyer
 • +
  Lynrask lader inkludert
 • +
  Fyskisk lydbryter
 • +
  Fantastisk ultravidvinkelkamera
 • +
  Solid kameraytelse ellers
 • +
  Stereolyd

Ting å tenke på

 • Litt blikkbokslyd med musikk fra høyttalerne
 • Ikke vanntett
 • Kameraet kunne hatt bedre mørkeytelse
Det finnes flere fargevalg av OnePlus 9 - du kan også kjøpe den i blått eller svart. Her er den blå.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Forskjellene til storebror

For å gjøre det enkelt oppsummerer vi de aller viktigste forskjellene på OnePlus 9 og Pro-modellen først:

 • OnePlus 9 er ikke vanntett, men skal tåle regn og korte blaff av fuktighet. OnePlus pleier å beskrive det som noe i retning av å miste telefonen i en vannpytt i under 30 sekunder og å tørke av den igjen. Pro-modellen har IP-sertifisering og skal tåle 30 minutter under vann.
 • OnePlus 9 er bittelitt mindre - tre millimeter kortere og en rundt en halv millimeter smalere enn sin storebror.
 • Skjermen i OnePlus 9 er flat, sammenliknet med 9 Pros kantkurvede skjerm
 • ... den er også bittelitt mindre, har lavere lysstyrke og lavere oppløsning.
 • OnePlus 9 har tregere trådløs lading. Bare OnePlus 9 Pro støtter 50-watts hurtiglading trådløst - OnePlus 9 må klare seg med tradisjonell 15-watts lading.
 • OnePlus 9 må klare seg uten optisk stabilisering, telelinse og laserhjelp for fokusering.

Avhengig av hvor godt du kjenner OnePlus låter det kanskje som mye. Men det er mindre enn det kan se ut som, og prismessig sparer du rundt 2000 kroner på å velge en vanlig OnePlus 9.

OnePlus 9 128GB

OnePlus 9 128GB

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kompromissets mestre

Grunnen til at forskjellslisten over ikke er så viktig er at OnePlus er mestre i kompromissets kunst. Ja de har tatt bort en del fra den påkostede storebroren - og det er nok til å rettferdiggjøre prishoppet hvis du virkelig vil ha det aller beste på de fleste av områdene besparelsene har blitt gjort.

Men det er faktisk veldig sjelden du merker disse endringene om du ikke virkelig er opptatt av enkeltfaktorene. Med et par ukers bruk av begge modellene vil jeg gå langt i å si at jeg knapt merker forskjell på dem. Og da har jeg i perioden byttet mellom dem innbyrdes fra dag til dag.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den merkbare forskjellen: Treg trådløs lading

Den aller største forskjellen jeg merker er på lading. OnePlus inkluderte en rask trådløs lader i pakken. Årets WARP-lader kan lade med 55 watt, først og fremst fordi det er to induksjonscoiler i både laderen og i ryggen på OnePlus 9 Pro. Det betyr mye effekt og at en vifte surrer og går, men det betyr også fullt oppladet på en halvtimes tid.

Trådløst.

Den trådløse WARP-laderen koster rundt 700 kroner, og det uten å inkludere selve veggladeren den trenger - den bruker den medfølgende laderen til telefonen din for å fungere. Men er du glad i å kunne sette fra deg telefonen din i bare noen minutter her og der, og vite at den på tiden det tar å smøre seg en brødblings har fått mer enn nok strømboost til å klare seg gjennom resten av dagen - vel, så er det en ganske stor forskjell på OnePlus 9 Pro og OnePlus 9 «vanlig».

Den vanlige modellen må klare seg med 15 watt trådløs lading, og det går såpass sakte at det tar noen timer å fylle batteriet helt. Den har likevel med 65-watts kablet lading i esken akkurat som storebror, så du får ladet raskt her også - bare ikke trådløst.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den viktige forskjellen: Ikke vanntett

Vanntetthet er ikke noe du aktivt merker på telefonen. Det merker du mer på deg selv og hvordan musklene i nakke og skuldre strammer seg instinktivt når det høljeregner og du vet at mobilen kommer til å bli liggende i en liten dam av vann i lommen på den ikke helt tette allværsjakken.

OnePlus gjør et poeng av at de tester alle sine mobiler for å kunne bli utsatt for fuktighet i rundt 30 sekunder, før de løftes opp og tørkes av. Det er vel og bra, og sannsynligvis er det svært langt mellom OnePluser, eller mobiler generelt i dag, som stryker med av en regnskur. Men det er med dråper som faller rett på dem.

Men du har kanskje som meg erfart at det kan bli plaskevått i jakkelommer hvis det regner nok. Og hva med den telefonen du glemte på hagebordet ute? Det var jo knallvær da dere grillet tidligere, men etter at maten er borte var det en ting du glemte å rydde inn.

Med en IP-sertifisert telefon som skal tåle en halvtime nedsenket i vann vet du at hverken våt lomme, pytten på hagebordet eller andre hendelige uhell er noe å pådra seg spenningshodepine for. OnePlus 9 Pro har denne sertifiseringen, mens OnePlus 9 ikke har det, og den bør altså hverken forlates i en plaskevåt lomme eller i en dam på hagebordet.

Forskjellen du neppe merker: Skjermen

Begge de to telefonene har flotte skjermer. OnePlus 9 Pro kan skilte med 6,7-tommers kantkurvet skjerm, mens OnePlus 9 må klare seg med 6,55 tommer flat variant. At skjermen er flat gir noe mindre fare for feiltrykk helt ytterst, men forøvrig hverken tar eller gir det så mye fra brukeropplevelsen til telefonen.

Det er likevel en del forskjeller her.

Maksimal lysstyrke går ned fra 1300 nits til 1100 nits, og oppløsning går fra freske 3216 x 1440 piksler til 2400 x 1080 piksler. Ved å gå ned til den vanlige 9-ern mister du også såkalt 10-bit-farger, altså gjengivelse av opptil én milliard farger på skjermen, og du går fra en nymotens LTPO-skjerm til en vanlig AMOLED-skjerm. Begge skjermene er imidlertid raske og oppdaterer seg 120 ganger i sekundet, mot de tradisjonelle 60 gangene som du for eksempel får i en iPhone 12.

Dette er ikke helt uvesentlige forskjeller. For så store skjermer er det mulig å legge merke til oppløsningsforskjellen, og i knallhardt sollys er lysstyrken viktig. LTPO-forkortelsen betyr ikke noe for øynene dine, men en del for batteriforbruket - samtidig som det er andre komponenter i en mobil i dag som kan bruke vel så mye strøm som skjermen.

Du får en av de aller beste mobilskjermene på markedet i OnePlus 9 Pro. I OnePlus 9 får du «bare» en skikkelig, skikkelig bra skjerm. For noen er den forskjellen verdt å betale for. For de fleste - antakeligvis ikke.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kamera-forskjellen du kanskje merker

Kameraet i OnePlus 9 er nesten like bra som i OnePlus 9 Pro.

Det betyr likevel ikke at det er perfekt. Jeg savner en god zoomløsning i begge telefonene. Selv om Pro-modellen har et dedikert zoom-kamera er det ikke i nærheten av like godt som det du får i Galaxy S21, eller i en Huawei, for den saks skyld. Zoom-kameraet savnes altså ikke nevneverdig mer på OnePlus 9 enn på Pro-modellen. Ofte blir de beste innzoomede bildene et utsnitt fra hovedkameraet uansett hvilken av telefonene du bruker.

At hovedkameraet i OnePlus 9 Pro er stabilisert er imidlertid en forskjell som er merkbar i dårlig lys. Bildene blir litt mindre skarpe, og tross en utmerket nattmodus må du gjerne gjøre noen ekstra forsøk for å få like godt resultat som med storebror. Men verdt å merke seg er at dette er når det virkelig begynner å bli mørkt.

Utover stabiliseringen er både glass og kamerabrikker i hovedkamera og vidvinkel like, så ytelsen i vanlig dagslys er den samme.

Den laserassisterte autofokusen i OnePlus 9 Pro er i teorien litt raskere enn i lillebror, men i praksis kan jeg ikke komme på mange tilfeller der jeg har lagt merke til at lillebror har brukt tid på å fokusere riktig. Den knipser lynraskt den også, og jeg har vært borti telefoner med laserfokus der bare programvaren i seg selv har gjort kameraet mindre responsivt enn i OnePlus 9.

Det fantastiske ultravidvinkelkameraet er det samme i begge mobilene.

Trenger du optisk stabilisering, telekamera og laserfokus? Første og siste på lista er i hvert fall kjekke å ha. Og det er jo nettopp kjekt å ha du ofte betaler for når produktet har «Pro» i navnet.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Alt det andre som du ikke merker

Med bonusfunksjonene i OnePlus 9 Pro lever den greit opp til prisen sin sett mot andre toppmodeller - spesielt tatt i betraktning at den er et par tusenlapper billigere enn de fleste av dem. Men OnePlus 9 er enda litt billigere, og til under 8000 kroner får du rett og slett spektakulært mye telefon for pengene.

Du får et solid kameraoppsett som tar skikkelig gode bilder. Enkelte anmeldere har kritisert det for å ikke være «Hasselblad nok» - men har noen gang Huawei vært Leica nok, eller Sony vært Zeiss nok? Vi snakker fortsatt om en mobil, og med en ultravidvinkel i særklasse og et hovedkamera som virkelig gjør jobben er du godt ivaretatt enten du velger OnePlus 9 eller 9 Pro.

Den opplevde ytelsen er lynende rask, og med både rask skjerm og menyanimasjoner som aldri stopper eller hikker oppleves den som raskere enn både Samsung og Apple, for å nevne noen.

Solid batteritid på et par døgn med vanlig bruk, og kurant og fin lyd under samtale gjør begge de to telefonene til gode hverdagsmobiler til ringing og forefallende.

At stereolyden er litt lavere og en del mer «blikkboksete» enn fra storebror OnePlus 9 Pro er merkbart på høyt volum, men ingen krise til daglig.

På omtrent alt det virkelig vesentlige er disse telefonene klin like. Hvis du skal gå for den heftigste bør du kjøpe den raske trådløsladeren i tillegg for å få maksimalt ut av den. Da snakker vi en prisforskjell som kryper opp i underkant av 3000 kroner, men selv uten ekstra lader er det 2000 kroner å spare på å gå for det som bare såvidt er nest best fremfor aller best.

Det ville faktisk jeg gjort.

OnePlus 9 128GB
9.5
Imponerende
Anbefalt

OnePlus 9 128GB

9.5
Imponerende
sitatOnePlus 9 er 2021s enkleste mobilvalg så langt.

Fordeler

 • +
  Fantastisk skjerm
 • +
  Ålreit batteritid (1-2 dager)
 • +
  Støtter trådløs lading
 • +
  Raske og gode menyer
 • +
  Lynrask lader inkludert
 • +
  Fyskisk lydbryter
 • +
  Fantastisk ultravidvinkelkamera
 • +
  Solid kameraytelse ellers
 • +
  Stereolyd

Ting å tenke på

 • Litt blikkbokslyd med musikk fra høyttalerne
 • Ikke vanntett
 • Kameraet kunne hatt bedre mørkeytelse
OnePlus 9 Pro
Full pakke

OnePlus 9 Pro

fra 6605:-

Om du vil ha full pakke fra OnePlus er det 9 Pro som gjelder. Vi får gjenta litt av testen; stabilisert kamera med bedre nattbilder, vanntett telefon og støtte for ekstremt rask trådløslading er blant tingene du får. Du får også kvassere og mer lyssterk skjerm, som bruker litt mindre strøm og konkurrerer bedre med sola på en varm dag. Forskjellene er ikke fryktelig mange eller fryktelig viktige, og du betaler fort mellom 2000 og 3000 for dem, spesielt om du vil ha den raske trådløsladeren med, men så er også OnePlus 9 Pro en telefon det er svært lett å bli fornøyd med.

OnePlus Nord 128GB
God nok til halv pris

OnePlus Nord 128GB

fra 2890:-

OnePlus Nord var telefonen som virkelig plasserte skapet om hva et godt mobilkompromiss skulle være. Med ytelse og komponenter mellom nest øverste og tredje øverste hylle fikk vi en mobil som yter godt på alle områder uten å koste altfor mye. I dag kan den kjøpes mellom 4000 og 4500 kroner, og for mange mobilbrukere vil den opplevde ytelsen være så godt som lik den du får fra en telefon til to og tre ganger prisen. Det betyr ikke at kompromissene ikke er her; Nord er ikke vanntett, den har et vesentlig svakere kamera, bakside i plast og en prosessor som ikke er like godt rustet for fremtiden som i OnePlus 9.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G SM-G998B 256GB
Hvis du først skal ...

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G SM-G998B 256GB

fra 13190:-

Du kjenner kanskje følelsen. Den der som dytter deg oppover i prisstigen raskere enn selgeren rekker å dytte deg. Hvis du skal unne deg dingsen med absolutt alt. Til en ekstraprislapp på rundt 4000 hardt ervervede Erna-dollars får du minste utgave av Galaxy S21 Ultra. Det er en annerledes telefon. I praktisk bruk kan den tidvis oppleves litt tregere enn den knirkefrie oppførselen til OnePlusene. Men motoriseringen er omtrent like god. Det du får i bytte er en vanntett telefon som har både helt kurant ultravidvinkel og en vanvittig zoom-løsning. Antakeligvis får du også det beste hovedkameraet i noen telefon akkurat nå. Du får en av de aller beste skjermene i noen telefon, og du får støtte for digital skjermpenn om du bruker noen hundrelapper ekstra. Bedre stereolyd i de innebygde høyttalerne får du også. Men telefonen kommer uten lader, og den lader ikke så raskt trådløst. Likevel er det her du kommer nærmest "telefonen med alt" akkurat nå.

annonse