Tek.no

Test Anmeldelse: Transformers: Dark of the Moon (PS3 / X360)

Går rett i filmspill-fella

Slåsseglade roboter faller pladask.

19 Juli 2011 10:35

Man kan si mye rart om oppfølgere. Noen fordømmer dem som noe blottet for kreativitet, andre ser ivrig frem mot en ny utgivelse i favorittserien — selv om det nyeste innslaget kanskje er en knapp måned gammelt. Oppfølgere blir ofte betraktet som en del av et kynisk maskineri hvor målet er å tjene penger på en allerede etablert merkevare. Samtidig kan det også være en god måte å bygge videre på en idé som ikke ble realisert fullt ut.

Det jeg ser på som et minimumskrav til en oppfølger er en tangering av det forrige spillets kvalitet. De fleste spillutviklere er dog ikke fornøyde med det, og jobber derfor også med det materialet de har lagt til grunn i forrige tittel. Slik sett er det hoderystende at High Moon Studios, som stod for det kyndige Transformers: War for Cybertron i fjor, ikke forbedrer noe som helst i oppfølgeren Transformers: Dark of the Moon. I stedet leverer de en klart dårligere opplevelse.

Autobot vs. Decepticon. Slik det skal være.

Går i fella

Transformers: Dark of the Moon ender opp med å falle pladask i filmspillfella. Det virker som om utvikleren har fått for lite tid til å utvikle spilldesignet videre fra forgjengeren, og det vi ender opp med er faktisk et produkt som tilbyr en dårligere opplevelse. Siden grunnlaget her er tatt fra et bedre spill er dette en bragd i seg selv — en som ikke bør applauderes.

Følelsen av å styre robotene er god, men de kjedelige brettene som dras ut ad nauseam med repeterende fiender gjør at man raskt går lei. En uengasjerende og dørgende kjedelig historie hjelper ikke akkurat på opplevelsen.

Repetitiv flyvesekvens

Artig flerspillerdel

På tross av noen balanseproblemer er flerspillerdelen ganske så moro, spesielt i godt selskap. Likevel er dette en klar nedgradering fra fjorårets Transformers: War for Cybertron, med manglende samarbeidsmoduser og kjedelige brett. Estetisk sett følger spillet filmen tett, noe jeg må innrømme at jeg ikke er en stor fan av.

Jeg er neppe den eneste som begynner å bli lei av disse utallige filmspillene. Når skal spillutgivere lære at det ikke alltid nytter å presse frem et spill slik at det sammenfaller med film? Dette er en tabbe som gjentas gang på gang med akkurat det samme utfallet: middelmådighet og hastverksarbeid. I dette tilfellet resulterte det i en oppfølger som knuses av sin forgjenger på alle felt.

Det føles frigjørende å styre de tunge robotene i kjøretøymodusen.

Transformers: Dark of the Moon fåes kjøpt på Xbox 360(testet) og PlayStation 3. Det finnes også versjoner av spillet til Nintendos konsoller, men disse er gjort av en annen utvikler og deler lite med denne utgaven.

Dom PS3/X360: 4/10 NOKSÅ DÅRLIG

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Transformers: Dark of the Moon på Gamer.no.

Les også
Trilogien skal avsluttes
annonse