Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestBeste airfryer under 2000 kroner (2022)

Vi har funnet den beste, billige airfryeren

Enklere og sunnere enn frityrgryta.

En airfryer lager fritert mat med mye mindre olje enn en vanlig frityrgryte. Vi har testet ti rimelige modeller.
David Johansen Auby, Tek.no

Frityr er godt! Men visstnok ikke like godt for hjerte- og karsystemet ditt – sies det, i hvert fall. Fra vitenskapelig hold er det riktignok uenighet om hvor usunt frityrstekt mat faktisk er (mye avhenger dessuten av hva slags olje man bruker). Men akkurat den diskusjonen skal vi la ligge i denne omgang.

En ting vi kan være enige om er at frityr kan være knotete å holde på med – i hvert fall mer knotete enn en airfryer. For er det noe vi har lært av denne testen er at det å lage mat i en airfryer må være en av de mest lettvinte måtene å tilberede mat på – kanskje kun utkonkurrert av mikrobølgeovnen (som vi også har gjort en samletest av).

For de som ikke kjenner konseptet: en airfryer er en maskin som lar deg «frityrsteke» mat med lite eller ingen olje. Maskinen har et innebygget varmeelement i tillegg til en vifte som sirkulerer den varme luften. Kort fortalt fungerer den litt på samme måte som varmluftsfunksjonen på stekeovnen din, bare mer kompakt og effektiv. Av størrelse varierer maskinene en del, men de største modellene tar opp cirka like mye plass som en kjøkkenmaskin.

De er dessuten relativt lette i vekt og derfor enkle å stue vekk hvis man ikke har plass på kjøkkenbenken. Mer om kaloriene du sparer med airfryer og oppskrifter finner du hos våre kolleger i Vektklubb og Godt.

Et fullverdig måltid i en og samme maskin: Vi friterte fisk, pommes frites og brokkoli med ost i vår airfryer-test.
David Johansen Auby, Tek.no

I denne omgang har vi for øvrig satt øvre prisgrense til 2000 kroner, og vi vil også vurdere å teste mer påkostede airfryere på sikt.

Dette er airfryerne vi har testet:

-
ProductsXiaomi Mi Smart Airfryer 3,5 literLogik AirfryerWilfa Airfryer AF1B35Philips Airfryer EssentialClas Ohlson Airfryer 2,5 literOBH Nordica Easy Fry DeluxeAndersson AFR 2.1 4,5LPrincess Aerofryer XXLPoint Air Fryer 4,5LCuisine Airfryer 5LOBH Actifry Extra
annonsePris8039999991599-1015-10411061-1877
Pris ved testCa 800 krCa 1000 krCa 1500 krCa 1200 krCa 500 krCa 1000 krCa 1000 krCa 950 krCa 1600 krCa 1300 krCa 1800 kr
TypeAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerActifry
Effekt1500W1700W1500W1400W1300W1400W1500W1700W1800W1700W1280-1520 W
Kapasitet3,5 liter5,7 liter3,5 liter4,1 L2,5 L4,2 L4,5 L5,2 L4,5 L5 L1 kg
Omkrets/høyde85/33,5 cm95,5/29,5 cm85/30 cm86/29,5 cm79/32 cm88/33 cm94/35 cm102/36 cm100/36 cm102/33,5 cm111/23 cm
Temperatur40-200 grader800-200 grader35-200 grader60-20080-20080-20080-20080-20080-20080-200-
Timer24 timer60 min24 timerOpptil 60 minOpptil 60 minOpptil 60 minOpptil 60 minOpptil 60 minOpptil 60 minOpptil 60 minOpptil 60 min
DisplayVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidTidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidGjenværende tid
Forhånds. prog8 stykker8 stykker8 stykkerKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avBytt
Lydvolum49 db48 db49 db49 db48 db53 db50 db54 db52 db49 db52 db
LokkLukketLukketLukketLukketLukketLukketLukketLukketLukketLukketTransparent
TilbehørGrillrist------BakeformPizzapanne og stekekurvBakeformMåleskje og avtakbart filter

Enkelt, men variert

Fish and chips. Deilig frityrstekt fisk og pommes frites servert i et kremmerhus av fettglinsende avispapir. Bare tanken gir vann i munnen. Kunne den fettfrie varianten være like god? Vi måtte prøve. For å supplere med litt grønnsaker laget vi også brokkoli overdrysset med parmesanost i airfryerne. Vi vet, det er ikke riktig tilbehør til fish and chips, men tanken bak er at brokkoli er en grønnsak som kan smake fantastisk eller bli ganske kjip (du vet, overkokt og på grensen til grå) avhengig av tilberedning. Brokkoli har dessuten potensial til å bli riktig så crispy!

Fisken – eller «fishen» om du vil – tilberedte vi selv med melblanding, egg og panko (kjøpt i butikk). Her kunne vi selvfølgelig bare gått for frosne fiskepinner, men vi tror at at hjemmelaget frityr er en bedre utfordring for maskinene. Pommes fritesen var imidlertid av det ferdiglagde slaget. Det vi så etter i tilbereding av maten var hvor godt tilberedt maten ble (crispy på utsiden, myk på innsiden), men også hvor mye egeninnsats det krevde for å få den crispy.

I denne testen er det med elleve airfryere og en såkalt Actifry-modell. Begge fungerer som en slags frityrgryte med sirkulerende varm luft istedenfor olje, men Actifry har den fordelen at den blant annet har automatisk roteringsfunksjon. Om du er interessert i forskjellene på de ulike teknologiene er det verdt å lese vurderingen av OBH Actifry Extra lenger ned i testen.

I tillegg til dette har vi blant annet sett på lydnivå, touchskjerm og display, generell brukervennlighet, varmeinnstillinger, hvor enkelt det var å ta ut maten og om maskinen hadde timer eller alarmfunksjon for å minne deg på å snu maten. Vi sjekket også hvor enkelt det var å vaske maskinene, men fant ut at det var små forskjeller her.

De fleste modellene hadde avtakbar frityrkurv.
David Johansen Auby, Tek.no

Dette lærte vi av å lage mat i airfryere:

 • Bruk litt mer olje (og eventuelt sunnere olje) enn du hadde tenkt. Her skrytes det i bruksanvisninger og på forpakninger av å bruke så lite olje som mulig, men vi opplevde at resultatet, i hvert fall på pommes frites, ble bedre når vi var litt rause med oljen. Ellers har maten en tendens til å bli litt tørr.
 • Rist godt med jevne mellomrom for at maten skal bli jevnt fritert, spesielt når du tilbereder pommes frites. Dette står ofte i manualen, men det kan ikke presiseres nok ganger.
 • Friter i flere omganger, og ikke alt på en gang. Resultatet blir bedre, selv om det tar lenger tid.
 • Husk å kjør ny maskin uten mat en god runde først. Her luktet det svidd plast den første runden.
 • En airfryer friterer bedre enn ovnen din, men dårligere enn frityrgryta di. Fettglinsende frityr er elsket og hatet, men har nok kommet for å bli. Men en airfryer er ikke noe dårlig alternativ.
Nystekte pommes frites er ikke til å kimse av!
David Auby Johansen

En modell skiller seg ut fra de andre

I denne testen av tolv airfryere (en er teknisk sett en «Actifry»-modell») var det små forskjeller når det kom til resultatet på maten, og i en blindtest ville vi neppe sett eller smakt forskjell.

Når det er sagt så ønsker vi å trekke frem den modellen som imponerte oss aller mest, nemlig testvinner Xiaomi Mi Smart Airfryer. Xiaomi Mi har levert en modell med en helt suverent bra brukervennlighet. Vi rett og slett elsket navigeringshjulet som både så kult ut, men som også fungerte som et skudd. Vi likte også at varmenivået kunne stilles helt ned til 40 grader, noe som gjør at man også kan tine og tørke mat med denne maskinen. Og det beste: prisen ligger på kun 800 kroner! Det eneste som egentlig trekker ned på modellen fra Xiaomi Mi er kapasiteten. Dette er ikke modellen for storfamilien.

ProductsBrukervennlighetAvtakbar frityrkurvAlarm for å snu matenMulighet for å tørke matMulighet for å sette temperaturLydnivå på sluttalarmRengjøringTilbereding av pommes fritesTilbereding av grønnsakerTilbereding av fisk
Xiaomi Smart Airfryer 3,5 liter
Bytt
Krysse av
Krysse av
Logik Airfryer
Bytt
Bytt
Bytt
Krysse av
Wilfa Airfryer AF1B35
Krysse av
Krysse av
Krysse av
Philips Airfryer Essential
Krysse av
Bytt
Bytt
Krysse av
Clas Ohlson Airfryer 2,5 liter
Krysse av
Bytt
Bytt
Krysse av
OBH Nordica Easy Fry Deluxe
Bytt
Krysse av
Bytt
Krysse av
Andersson AFR 2.1 4.5L
Krysse av
Bytt
Bytt
Krysse av
Princess Aerofryer XXL
Krysse av
Bytt
Bytt
Krysse av
Point Air Fryer 4,5L
Krysse av
Bytt
Bytt
Krysse av
Cuisine Airfryer 5L
Krysse av
Bytt
Krysse av
OBH Actifry Extra
Krysse av
Bytt
Bytt
Bytt

Best i test: Xiaomi Mi Smart Airfryer 3,5 L

Xiaomi Mi Smart Airfryer er en sjelden fugl. For det første er den hvit - ikke sort som de aller fleste andre modeller vi har testet. For det andre styres den med et smart navigeringshjul, ikke den mer vanlige berøringsskjermen. For det tredje har den støtte for WiFi og kan styres med en egen app - som faktisk fungerer som den skal. Til sammen får man en airfryer som skiller seg fra mengden på en positiv måte. Og prisen for det hele? Jo den ligger på 800 kr, noe som slettest ikke er avskrekkende.

Vi rett og slett elsker navigeringshjulet på denne modellen. Den er enkel å kontrollere og svært så intuitiv. Man vrir på hjulet for å navigere i menyen og klikker for å velge. Hold inne i to sekunder for å gå tilbake i menyen. På det lille OLED-display som er plassert på selve hjulet har man hele tiden oversikt over valgene man gjort, inkludert WiFi-status. I menyen på airfryeren kan man velge steketid og temperatur. Man kan også velge blant en rekke ferdigdefinerte programmer.

I appen kan man i tillegg lage sine egne programmer og man får push-varsel når maten er klar eller burde snus. Airfryeren kan også brukes med talestyring som Amazon Alexa eller Google Assistant. Her er det i det hele tatt langt flere valgmuligheter enn på andre modeller vi har testet. Det eneste vi ikke finner er muligheten for er å skru av maskinens mange pipelyder. Pipelyder i tide og utide er et utbredt problem på airfryere. Her piper maskinen hver gang man gjør et menyvalg, men har heldigvis kun ett pip når maten er ferdig. Med en app som uansett sier ifra, så synes vi allikevel det er unødvendig mye lyd.

Når det kommer til selve luftfriteringen skiller ikke denne modellen seg nevneverdig fra andre modeller vi har testet. Både grønnsaker, fisk og pommes frites ble fritert på normal måte og med godt resultat. Det som imidlertid er unikt er muligheten for å sette varmen helt ned til 40 grader og steketiden helt opp til 24 timer, noe som gjør denne modellen helt suveren til å tine frossen mat eller tørke frukt med. Dette er det kun airfryeren fra Wilfa som kan matche. Maskinen kommer dessuten med en grillrist som er fin å bruke for å heve maten for jevnere fritering. Den gjør også at man kan tørke mer mat av gangen.

Xiaomi Mi har laget en utrolig god, men ikke perfekt airfryer. Modellen har ikke avtakbar frityrkurv, den har pipelyder som ikke kan skrus av, og med en kapasitet på 3,5 liter vil den kanskje være i minste laget for enkelte. Dette er nok ikke helt familiestørrelse, men mer passende til en husholdning på 1-2 personer. Når det er sagt så er dette en knakende god airfryer med testens beste brukervennlighet. Vi satte også stor pris på appen og mulighet for å tørke eller tine mat.

I sin prisklasse er dette intet annet enn et røverkjøp. For rundt 800 kr får man her en airfryer som duger til det aller meste og som er en fryd å bruke. Et soleklart “Best i test” fra oss.

Xiaomi Mi Airfryer
9
Imponerende
Best i test

Xiaomi Mi Airfryer

9
Imponerende
sitatEn kjempegod og allsidig airfryer med testens desidert beste brukervennlighet

Fordeler

 • +
  Fantastisk brukervennlighet
 • +
  Stort spenn i varmenivå (40-200 grader)
 • +
  Har alarmfunksjon
 • +
  Flott design
 • +
  Egner seg til å tine eller tørke med
 • +
  Rimelig
 • +
  Støtte for app

Ting å tenke på

 • Litt liten
 • Ikke avtakbar frityrkurv

Anbefalt: Philips Airfryer Essential

David Johansen Auby, Tek.no

Philips Airfryer Essential er en veldig brukervennlig og behagelig airfryer. Maskinen har et intuitivt menysystem der man enkelt og raskt kan slå av og på (noe som også resetter timeren) eller sette program. Her er det ikke noe kluss eller forvirring og alt virker med en gang. Modellen har ingen typiske irritasjonsmomenter som vi har sett på så mange av de andre maskinene. Når maten er klar kommer det tre forsiktige pip og maskinen slår seg av automatisk. Sånn skal det gjøres!

Med en kapasitet på 4,1 liter og en omkrets på 88 cm er maskinen liten i forhold til hva den kan fritere av gangen. Det minimale designet gjør at maskinen tar opp lite plass på kjøkkenbenken og at den ser bra ut. Vi liker også at varmen kan settes helt ned til 60 grader (i motsetning til 80 på de fleste av de andre modellene).

Dette gjør at maten kan holdes varm på en lavere temperatur enn de andre maskinene, og at man kan varme opp eller tine mat mer skånsomt hvis man skulle ønske det. Når det gjaldt kvaliteten på maten var det ingenting å utsette. Fisken ble jevnt fritert og pommes fritesen og brokkolien var akkurat slik den skulle være.

Det eneste vi savner på modellen er alarmfunksjon og eventuelt litt ekstrautstyr, som for eksempel bakeform (selv om det kan kjøpes separat). Ellers er Philips Airfryer Essential en svært god og brukervennlig maskin. Modellen kommer også i analog utgave (modell HD9200/90) med knotter istedenfor touch-display og uten ferdiginnstilte programmer.

8
Meget bra
sitatEn modell som var veldig behagelig i bruk og som ga et godt resultat på maten.

Fordeler

 • +
  Godt resultat på maten
 • +
  Svært god brukervennlighet
 • +
  Størst spenn i varmenivå (60-200 grader)
 • +
  Avtakbar frityrkurv

Ting å tenke på

 • Ikke alarmfunksjon

OBH Nordica Easy Fry Deluxe

David Johansen Auby, Tek.no

OBH Nordica har to svært forskjellige modeller med i denne testen: Easy Fry Deluxe og Actifry Extra. Vi foretrekker førstnevnte av flere grunner. For det første er Easy Fry Deluxe den eneste modellen i testen med alarm for å minne deg på å snu eller riste maten. Alarmen kan settes på 5, 10 eller 15 minutter. Det ideelle ville vært om alarmen også hadde den funksjonen at den kunne settes på halvparten av oppgitt tid, siden mange oppskrifter anbefaler å snu maten halvveis, men vi er glad for at modellen i det hele tatt har alarm. Easy Fry Deluxe er dessuten rimeligere enn Actifry Extra og vi opplever den både som enklere i bruk og som en generelt bedre modell.

På Easy Fry Deluxe er vi spesielt imponert over det kompakte designet og touch-panelet med både av/på og start/stopp-knapp som gjør den enkel å resette samt sette i pausemodus. Alt i alt er dette en nesten komplett airfryer, hadde det ikke vært for en større mangel: den har ikke avtakbar frityrkurv. Dette er noe alle de andre modellene i testen har og først trodde vi at vi hadde misforstått konstruksjonen.

Men i manualen står det anbefalt at man skal ta ut maten med en stekespade eller skje. Dette høres kanskje ikke ut som noe stort problem, men det ble merkbart mer knotete å ta ut pommes frites og brokkoli. Vi forsøkte allikevel å tømme kurven, men problemet er at denne har en løs plate nederst som gjør dette til en risikabel affære. Til tross for denne ene skavanken vurderer vi OBH Nordica Easy Fry Deluxe som en god og brukervennlig modell.

OBH Nordica AG401DS0 Easy Fry Deluxe
7.5
Bra

OBH Nordica AG401DS0 Easy Fry Deluxe

7.5
Bra
sitatEn skikkelig god airfryer med én stor mangel: avtakbar frityrkurv.

Fordeler

 • +
  Godt resultat på maten
 • +
  Har alarm for å minne deg på å snu maten
 • +
  God brukervennlighet

Ting å tenke på

 • Man må ta ut maten med stekespade eller skje

Andersson AFR 2.1

David Johansen Auby, Tek.no

Denne airfryeren fra Andersson (som er butikkjeden NetOnNet sitt eget merke) har ett eggformet design og 4,5 liter stekekurvkapasitet. Kapasiteten er altså den samme som på modellen fra Point, men med en noe slankere midje.

Maten er det ingenting å utsette på og touch-panelet er intuitivt og fungerer som det skal. Vi liker også at panelet er plassert på en skråflate oppe på maskinen. Modellen har som de fleste andre i denne testen avtakbar frityrkurv. Men dessverre har den ingen alarmfunksjon som minner deg på å riste eller snu maten, så dette må man passe på selv.

Vi stusser også litt over at maskinen ikke slår seg av med en gang timeren går til 0, men at den fortsetter å sirkulere luften (varmen slås av) en god stund etterpå. Poenget er at maten skal holdes varm, men venter man for lenge vil den bare bli tørr.

Vi hadde foretrukket at maskinen bare slo seg av, så kan man eventuelt sette på igjen selv. Med en pris på rundt tusenlappen vurderer vi Andersson AFR 2.1 som en god og ikke minst rimelig modell.

Andersson AFR 2.1 4.5L
7.5
Bra

Andersson AFR 2.1 4.5L

7.5
Bra
sitatEn god og rimelig modell med grei kapasitet.

Fordeler

 • +
  Godt resultat på maten
 • +
  Avtakbar frityrkurv

Ting å tenke på

 • Ingen alarmfunksjon

Logik Airfryer

David Johansen Auby, Tek.no

Denne airfryeren fra Logik er med sin kapasitet på 5,7 liter en av testens største. Allikevel vil må vi si at den tar overraskende lite plass på kjøkkenbenken. Den er kun 29,5 cm høy og 95,5 cm i omkrets. Til sammenligning har for eksempel airfryeren fra Princess en høyde på 36 cm og en omkrets på 102 cm, mens kapasiteten kun er på 5,2 liter. Poenget her er at Logik Airfryer utnytter størrelsen sin godt, og er du på utkikk etter en maskin med stor kapasitet som ikke tar for stor plass, så er denne modellen for deg.

Logik har en stor stekekurv med kapasitet på 5,7 liter. Det til tross for at maskinen er ganske liten i størrelsen.
David Johansen Auby, Tek.no

Utover størrelsen er dette ellers en airfryer på det jevne. Den gjør jobben som den skal, og vi fikk et godt resultat på maten vi laget. Varmeinnstillingene går fra 80-200 grader, så dette er ikke en maskin egnet til å tine eller tørke med. Andre ting som trekker ned er at det ikke er avtakbar frityrkurv og at berøringsskjermen var litt fuskete til tider. Her måtte vi enkelte ganger trekke inn og ut kontakten for å nullstille maskinen, siden den dessverre ikke har noen egen av/på-knapp. Pipelydene som maskinen lager er også i høyeste laget.

Uansett, til rundt tusenlappen er dette et greit kjøp. Logik leverer en stødig og god maskin som er enkel i bruk, selv om berøringsskjermen kunne vært mer følsom. Vi liker også det kvadratiske utformingen og at maskinen har stor kapasitet selv om den ikke er spesielt stor i størrelsen. Dette er en helt storartet airfryer hvis man ønsker å tilberede mye mat i samme slengen uten at hele kjøkkenbenken blir okkupert.

7
Bra
sitatEn god airfryer med stor kapasitet til tross for relativt liten størrelse

Fordeler

 • +
  Stor kapasitet på 5,7 liter
 • +
  Relativt liten i størrelsen
 • +
  Et godt alternativ til storfamilien

Ting å tenke på

 • Litt fuskete display
 • Ikke avtakbar frityrkurv
 • Litt høye pipelyder
 • Temperaturspenn på 80-200 grader. Kun egnet til å steke med.

Wilfa Airfryer AF1B35

David Johansen Auby, Tek.no

Denne airfryeren fra Wilfa har samme kapasitet som testvinneren fra Xiaomi Mi: nemlig 3,5 liter. Forskjellen er imidlertid at kurven på denne modellen er mye dypere. Volumet er det samme, men selve utformingen er altså annerledes. Vi ser egentlig ingen fordeler med å ha en dyp airfryer. Å stable maten i høyden gir et dårligere resultat og maten blir dessuten vanskeligere å ta ut. Her kunne man med fordel gått for et annet design. På plussiden har Wilfa avtagbar frityrkurv, noe for eksempel testvinneren fra Xiaomi Mi ikke har.

Wilfa kommer med en ganske høy frityrkurv. Vi kan ikke se noen særlige fordeler med det.
David Johansen Auby, Tek.no

Når det er sagt så er denne modellen fra Wilfa en ganske standard og god airfryer - så lenge man ikke fyller opp med for mye mat. Menysystemet er litt forvirrende i starten og vi måtte flere ganger ty til manualen. Her må man først velge program, så eventuelt endre temperatur eller tid. Vi savner en egen innstilling der man kan velge helt fritt mellom tid og temperatur uten å velge program først. Berøringsskjermen har også en veldig lav lysstyrke, og vi slet til tider med å se, spesielt i sterkt dagslys.

Så over til selve funksjonaliteten. Både brokkoli med ost, pommes frites og panert fisk ble sprøtt og godt. En alarm underveis pep for å minne oss på å snu eller riste på maten. På denne modellen fra Wilfa har man også mulighet til å tørke og tine mat hvis man skulle ønske det. Temperaturspennet går fra så lite som 35 grader helt opp til 200. Vi skulle allikevel ønske at kapasiteten på stekekurven var større eller at det fulgte med en rist. Skal man tørke frukt for eksempel kan man kun legge ett lag av gangen. Hva med for eksempel en rist-konstruksjon med flere etasjer? Da ville også den høye stekekurven kommet til sin rett.

Wilfa Airfryer AF1B35 er en airfryer på det jevne. Den lager mat med god kvalitet, men ikke den beste brukervennligheten. Vi var spesielt frustrert over at berøringsskjermen var såpass lyssvak. Allikevel kan den være et greit alternativ om man vil ha en airfryer som man også kan tørke eller tine med.

7
Bra
sitatEn liten airfryer på det jevne, men der man har mulighet for å tørke eller tine mat.

Fordeler

 • +
  Temperaturspenn mellom 35-200 grader gir mulighet for å tørke eller tine
 • +
  Avtakbar frityrkurv

Ting å tenke på

 • Ikke spesielt intuitivt menysystem
 • Høy frityrkurv med ganske lav kapasitet
 • Lyssvak berøringsskjerm

Princess Aerofryer XXL

David Johansen Auby, Tek.no

Denne modellen fra Princess ligner designmessig på modellen fra Point: som et stort sort egg. Design vil alltid være en smakssak, men vi synes den ser i overkant stor ut på kjøkkenbenken. Men, så må det også nevnes at modellen med sine 5,2 liter har størst volum i testen. Det er mer enn Point, selv om de to maskinene har rundt samme utvendige størrelse. Til en pris på cirka 1000 kr får du her dessuten mye kapasitet for pengene.

Maskinen har avtakbar frityrkurv, noe som gjør det enkelt å ta ut maten. Dessverre har den ikke alarmfunksjon, så her må man sette på halvtid, snu maten og så sette på igjen. Eventuelt følge godt med på tiden selv. Vi var ikke spesielt imponert over kombinasjonen av touch-panel og justeringshjul. Dette var forvirrende i begynnelsen og opplevdes ikke som noen optimal løsning i forhold til hva vi har sett på de andre maskinene. Unødvendig komplisert, rett og slett.

Utover det er denne modellen fra Princess en god og rimelig modell med stor kapasitet. Maskinen kommer utstyrt med bakeform.

Princess Aerofryer XXL Modell 182055
7
Bra

Princess Aerofryer XXL Modell 182055

7
Bra
sitatEn god airfryer som tar mye plass på kjøkkenbenken.

Fordeler

 • +
  Godt resultat på maten
 • +
  Avtakbar frityrkurv

Ting å tenke på

 • Ikke alarmfunksjon
 • Tar mye plass på kjøkkenbenken

Point Air Fryer 4,5L

David Johansen Auby, Tek.no

Denne modellen fra Point minner om et stort sort egg. Med 100 cm rundt midjen har den nest størst omkrets i testen, bare overgått av modellen fra Princess. Forskjellen er at Princess har noe mer kapasitet (Princess rommer 5,2 liter). Vi er ikke så glad i det sorte eggdesignet hverken på Point eller Princess, men heldigvis er ikke denne testen noen skjønnhetskonkurranse. Problemet er egentlig ikke designet i seg selv, men heller inntrykket av at de to modellene tar opp veldig mye plass på kjøkkenbenken.

Modellen fra Point har dessuten flere irritasjonsmomenter. For det første piper den fryktelig høyt. Det er helt i orden med noen pipelyder for å signalisere at maten er klar, men denne minner mer om pipingen fra en brannalarm enn et kjøkkenapparat. For det andre mangler maskinen en reset-knapp, noe som vil si at tar man ut en porsjon mat to minutter før tiden, så vil maskinen automatisk begynne med to minutter igjen neste gang man setter den i gang.

Ser man bort ifra designet og disse irritasjonsmomentene er Point Air Fryer en helt ok modell. Den avtakbare indre kurven gjør at det er enkelt å ta ut maten og touch-panelet er responsivt og fungerer fint. Som de fleste andre modellene i denne testen har den dessverre ingen alarm-funksjon. Maskinen kommer med litt ekstrautstyr (pizzapanne og stekekurv), noe som kommer godt med.

7
Bra

Point Air fryer POAF9202

7
Bra
sitatGod airfryer med irriterende pipelyd og endel ekstrautstyr.

Fordeler

 • +
  Godt resultat på maten
 • +
  Kommer med pizzapanne og stekekurv
 • +
  Avtakbar frityrkurv

Ting å tenke på

 • Tar mye plass på kjøkkenbenken
 • Irriterende høy pipelyd
 • Ikke alarmfunksjon

Cuisine Airfryer 5L

David Johansen Auby, Tek.no

Når man får kommentarer fra andre i husholdningen om høy pipelyd når man har kjøkkendøren igjen, da vet man at lydnivået er feiljustert. Å henge seg opp i pipelyder på elektriske apparater virker kanskje smålig, men når de ikke kan skrus av og er såpass enerverende som her, så er det på sin plass å kommentere det.

Modellen piper seks høye ganger når man slår den av og når man slår på. I tillegg piper den når man velger fra touch-skjermen.

Men er du av typen som virkelig ikke bryr deg om høye pipelyder i tide og utide så vil denne modellen fungere helt fint for deg. Dette er en ganske god airfryer helt på det jevne. Modellen har tredje størst stekekurvkapasitet i testen og en overkommelig pris på rundt tusenlappen. Den har avtakbar stekekurv, men dessverre ingen alarm som minner deg på å snu maten.

Modellen selges eksklusivt på Europris.

Cuisine Airfryer 5L 1700W
7
Bra

Cuisine Airfryer 5L 1700W

7
Bra
sitatEn god airfryer med veldig høy alarmlyd.

Fordeler

 • +
  Godt resultat på maten
 • +
  Avtakbar frityrkurv
 • +
  Nest størst kapasitet i testen

Ting å tenke på

 • Veldig høye pipelyder
 • Ikke alarmfunksjon

OBH Actifry Extra

David Johansen Auby, Tek.no

OBH Actifry Extra er den eneste såkalte actifry-modellen i testen. Actifry er en teknologi utviklet av produsenten Tefal og modellene kjennetegnes av å ha automatisk roteringsfunksjon og frityrkurv/beholder uten sprinkler. Det gjør at den passer ypperlig til å tilberede mat med saus som for eksempel wok. Vi var veldig imponert av roteringsfunksjonen som ga det beste resultatet ved tilbereding av pommes frites og på grønnsakene.

Roteringsfunksjonen gjør at denne maten ble jevnere fritert sammenlignet med de andre modellene. Men pass på, tilbereder du pommes frites eller grønnsaker som lett går i stykker, så kan det være lurt å skru av roteringsfunksjonen halvveis så ikke maten blir oppstykket. Resultatet ble altså bra, men samtidig la vi merke til at de tilmålte minuttene vi satt av til hver rett ikke holdt for å lage ferdig maten på denne maskinen. Matlagingen tok altså noe lenger tid. Heldigvis hadde modellen – som eneste i testen – gjennomsiktig lokk, noe som gjorde at det ble enkelt å følge med på stekeprosessen.

Her slutter dessverre lovordene for OBH Actifry Extra. Maskinen ga nemlig det helt klart dårligste resultatet på fisken og var den eneste som friterte ujevnt. Dessuten tok det noe lenger tid å få fisken ferdig. Modellen er også den eneste i testen der man ikke kan sette ønsket temperatur selv og det er heller ikke mulig å se hvilken temperatur maskinen holder til enhver tid.

Det er en helt klar ulempe, spesielt hvis man bare ønsker å varme opp på lav temperatur (for eksempel tining). Maskinen ble også veldig varm under bruk. Ja, den har såkalt «cold zone» på underdelen, men overdelen ble veldig mye varmere enn på de andre modellene. Modellen kommer for øvrig ikke med ferdiginnstilte programmer. Vi opplevde ikke at dette var noe stort savn, men det kommer helt an på hva du skal bruke maskinen til.

Det som kanskje trekker mest ned er at denne maskinen, i motsetning til de andre i testen, ikke stopper å fritere etter at den har signalisert at den er ferdig. Vi forsøkte med pommes frites som ble stående til den var på grensen til brent. Her må man med andre ord passe på selv og skulle man komme til å ikke høre signalet kan maten fort ende opp litt mer crispy enn tiltenkt, for å si det forsiktig. Modellen har termostat og såkalt overopphetingsvern som vil beskytte mot at maskinen begynner å brenne, men denne bruker lang tid på å slå inn.

Vi lot en porsjon pommes frites stå i to timer uten at vernet slo inn, og da var maten nesten sort, så her anbefales det å passe på.

OBH Nordica ActiFry Extra AG7200S0
6
Helt greit

OBH Nordica ActiFry Extra AG7200S0

6
Helt greit
sitatEn veldig ujevn modell med sterke positive og negative trekk.

Fordeler

 • +
  Best på pommes frites
 • +
  Automatisk roteringsfunksjon
 • +
  Gjennomsiktig lokk
 • +
  Avtakbar frityrkurv

Ting å tenke på

 • Ujevn frityr på fisken
 • Ikke mulig å sette egen temperatur
 • Varm under bruk
 • Stoppet ikke å fritere etter den signaliserte ferdig.

Utgått: Clas Ohlson Airfryer luftfrityrkoker 2,5 liter

David Johansen Auby, Tek.no

Denne airfryer-modellen fra Clas Ohlson har testens minste stekekurvkapasitet på 2,5 liter. Det er ganske lite, men fungerer helt fint til én person. Maskinen tar liten plass på kjøkkenbenken, og med sine 79 cm i omkrets og 32 cm i høyden er den testens minste. Modellen er for øvrig den eneste med ledningsskjuler som gjør at man kan skjule det meste av ledningen ved oppbevaring.

Displayet på modellen fungerer godt og veksler mellom gjenværende tid og temperatur. Vi liker også at det telles ned sekunder gjennom hele steketiden (de fleste andre modellen teller ned kun det siste minuttet). Modellen har ingen typiske irritasjonsmomenter, men vi savner alarmfunksjon.

I skrivende stund koster modellen rundt 800 kr og er med det den billigste i testen. Clas Ohlsons Airfryer er en god modell som vil fungere godt som et førstegangskjøp hvis du er nysgjerrig på airfryere. Hovedinnvendingen er at den er liten, så ønsker man å tilberede mye mat på en gang eller om man er flere enn én person i husholdningen ville vi nok gått for en annen modell.

Clas Ohlson Airfryer 2,5 liter
7.5
Bra
Godt kjøp

Clas Ohlson Airfryer 2,5 liter

7.5
Bra
sitatEn god og rimelig, men ganske liten airfryer.

Fordeler

 • +
  Godt resultat på maten
 • +
  Tar opp lite plass
 • +
  Billigst i testen
 • +
  Avtakbar frityrkurv

Ting å tenke på

 • Lav kapasitet (2,5 liter). Passer til én person.
 • Ikke alarmfunksjon

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

Xiaomi Mi Airfryer
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Xiaomi Mi Airfryer
Philips Airfryer Compact Essential HD9252/90
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Philips Airfryer Compact Essential HD9252/90
OBH Nordica AG401DS0 Easy Fry Deluxe
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
OBH Nordica AG401DS0 Easy Fry Deluxe
Andersson AFR 2.1 4.5L
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Andersson AFR 2.1 4.5L
Logik Airfryer
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Logik Airfryer
Wilfa Airfryer
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Wilfa Airfryer
Princess Aerofryer XXL Modell 182055
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Princess Aerofryer XXL Modell 182055
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Point Air fryer POAF9202
Cuisine Airfryer 5L 1700W
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Cuisine Airfryer 5L 1700W
OBH Nordica ActiFry Extra AG7200S0
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
OBH Nordica ActiFry Extra AG7200S0
Clas Ohlson Airfryer 2,5 liter
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Clas Ohlson Airfryer 2,5 liter
annonse