Til hovedinnhold
SniktittSony Tablet P

Nettbrettet du kan brette ned i lomm

To skjermer er bedre enn ingen skjermer.

(IFA/Berlin, Mobilen.no) Men er det bedre med to halve skjermer enn med én som er litt større?

Sony Tablet P er unektelig det mest utradisjonelle nettbrettet vi har sett, i den grad man kan snakke om tradisjoner i den ferske nettbrett-sjangeren. Sony Tablet P har to skjermer og er hengslet på midten, noe som gjør at du kan folde sammen brettet. Når brettet er åpent fungerer de to skjermene sammen som en stor skjerm, med en bred skjøt midt på.

Blandete følelser

Vi fikk prøve nettbrettet på IFA i Berlin. Etterpå sitter vi igjen med følelser som er like delte som selve nettbrettet. Vi ønsker oss et nettbrett som er minst mulig, men som samtidig har størst mulig skjerm. Men ønsker vi det på denne måten?

Skjøten på midten trekker brukeropplevelsen ned.

Kort fortalt fungerer de to skjermene som om de var én skjerm, men formatet blir ganske annerledes enn det du ser på andre nettbrett. Skjermene har hver for seg 1024 punkter i bredden og 480 punkter i høyden. Når du ser dem sammen blir det 1024 punkter i bredden, og 960 punkter i høyden. Skjøten på midten kommer i tilegg, og dermed blir bildet omtrent kvadratisk.

Når du skriver tekst vil den nederste skjermen fungere som tastatur. Da kan du plassere brettet med den øverste skjermen vinklet så den blir behagelig å se på. Om du skal spille spill på Tablet P, så må du enten velge spill som er tilpasset den ene skjermen med kontroller på den andre, eller du må finne deg i at spillet er delt i to.

Stor skjerm, men svak utnyttelse. Her går det meste av skjermen til kontroller, mens spillet ender opp som et frimerke på den øverste delen. Du får en langt bedre spillopplevelse med de fysiske kontrollene på en PSP.

Skal du surfe på nettet, så går det greit med den delte løsningen, selv om vi gjerne skulle sluppet den fortærende skjøten.

En tjukkas

Den største fordelen med en todelt løsning er jo at brettet blir mindre. Det er bare det at Sony Tablet P slett ikke er så liten. I sammenbrettet tilstand måler den 180 x 79 x 28 mm, mens vekten er 372 gram. Tablet P oppleves med andre ord som en liten tjukkas, ikke med en stor skjerm, men med to små. Rundt skjermene er det et hav av plass som Sony ikke har utnyttet særlig godt.

Ellers synes vi at brettet fungerer bra, med operativsystemet Adroid 3.2 Honeycomb, og en tokjerneprosessor på 1GHz. Dette er ikke den kraftigste motoren på markedet, men det virker.

Når Sony Tablet P eventuelt kommer til Norge vet vi ikke, men ifølge Sony skal den være klar for produksjon ganske snart. Vi kommer tilbake med en større test når vi får fingrene på det endelige produktet.

annonse