Til hovedinnhold
SniktittSamsung HomeSync

Denne gjør smartmobilen enda smartere

Vi har kikket på Samsung HomeSync.

Espen Swang, Amobil.no

Samsungboksen HomeSync er blitt omtalt som Samsungs svar på Apple-TV. Men det er bare en liten del av hva Samsungs HomeSync kan gjøre.

At det ene er et Apple-produkt og det andre et Android-produkt, er så sin sak. Men forskjellene handler ikke primært om hvilket operativsystem boksene bruker. Derimot handler det om funksjonalitet. Begge kan vise IP-TV og strømme innhold fra delte mediekilder i nettverket, og begge kan speile skjermen på telefonen eller nettbrettet ditt over på en HDMI-tilkoblet skjerm.

Minnebank

Men løsningen til Samsung fungerer også som en minnebank som lagrer alt innhold du har på telefonen eller nettbrettet ditt. Synkroniseringen mellom boksen og telefonen skjer via Internett, så du er ikke avhengig av å være hjemme for å passe på at synkroniseringen går som den skal.

Så lenge både du og boksen din er pålogget samme Google-konto (opp til 8 kontoer på boksen), vil boksen hjemme ha en sikkerhetskopi av mobilen eller nettbrettet ditt.

Nås også via 3G/4G

Det betyr også at alt innhold er tilgjengelig for deg via boksen, fra hvor som helst I verden. Boksen hjemme vil fungere som en skytjeneste. Hjemme kan du bruke boksen som en Android-PC med TV-en som skjerm, og mobilen eller nettbrettet som kontroll. Vi fikk prøve hvordan det fungerte, og kan i alle fall slå fast at du ikke lenger behøver å bruke penger på å kjøpe Smart-TV. Med denne boksen blir nemlig TV-en langt smartere enn det vi har sett Smart-TV-er være så langt.

Vi fikk ellers bekreftet at disken i HomeSync har roterende plater som på en tradisjonell harddisk (HDD), og ikke Flash-minne (SSD), som er en raskere og mer stabil minneteknologi.

Samsungs Stig Ove Langø forklarer hva konseptet HomeSync egentlig handler om på denne måten:

annonse