Til hovedinnhold

Peugeot slipper ny elektrisk SUV – helt uten reservasjonsliste

e-2008.

Peugeot varsler en ny versjon av sin kompakt-SUV 2008, denne gang også med helelektrisk drivlinje.

Bilen er 14 centimeter lenger enn dagens versjon, og blir med det 4,3 meter lang. Det er 12 centimeter lenger enn en Hyundai Kona og noen få centimeter kortere enn en Kia e-Niro, for å ta noen eksempler.

Bagasjerommet rommer 434 liter, 17 liter mindre enn e-Niro, og skal være identisk i størrelse for alle drivlinjene.

50 kilowattimer

434 liters bagasjerom i e-2008. Det finnes også et rom under gulvplata.

e-2008 får samme drivlinje og batteri som lillebroren e-208. Det betyr en motor på 100 kilowatt (136 hestekrefter), 260 newtonmeter dreiemoment og et batteri på 50 kilowattimer.

Det gir en WLTP-rekkevidde på 310 kilometer, 30 kilometer kortere enn den mindre e-208. e-2008 får også hurtiglading med opptil 100 kW. Oppvarming gjøres med varmepumpe, og bilen får dessuten en tilhørende app som gir oversikt over lading, batteristatus og oppvarming.

50 kilowattimer er for øvrig en batteristørrelse som tas i bruk av mange kommende elbiler: Opel Corsa, DS3 Crossback e-tense og nye Renault Zoe, for å nevne noen.

– Peugeots SUV-modeller har vært svært viktige for merket de siste årene. Nå når 2008 kommer som ny modell, og som helelektrisk fra start, er det klart det er ekstra spennende. Vi gleder oss til å tilby en elektrisk kompakt-SUV i det norske markedet og er sikre på at dette er en modell som passer norske forbrukere godt, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot Norge hos Bertel O. Steen, i en pressemelding.

E-2008 støtter hurtiglading med opptil 100 kilowatt.

Ingen pris foreløpig

Den helelektriske versjonen vil skille seg fra fossilvariantene med en tofarget løve i grillen, e-logo på C-stolpen, karosserifarget grill, alcantara-interiør og egne instrumenter i dashbordet, varsler Peugeot. Tre utstyrsvarianter blir tilgjengelig: Active, Allure GT-Line og GT.

Til forskjell fra de fleste andre elbiler blir det ingen reservasjonsliste for e-2008, og biler skal leveres fra og med januar.

– Priser kommer etter sommeren, dessverre, skriver PR- og informasjonssjef Stian Gihle i Bertel O. Steen i en melding til Tek.no.

Dagens Peugeot 2008 starter på cirka 260 000 kroner.

Les også
BMW: – Europeere kjøper ikke elbiler
annonse