Til hovedinnhold

Nå kan du teste Fujifilms optikk fra lenestolen

Fotoprodusenten har lansert en egen nettside for objektivsammenligning.

Fujifilm/Skjermdump

Lyst på nytt objektiv uten at du er helt sikker på hvilket du vil ha? Eller vil du bare sjekke hvor stor forskjell det er på de ulike blendertrinnene på et objektiv du allerede har? Fujifilm har i alle fall en løsning for sine X-system brukere.

På nettsiden sin har Fujifilm lansert en tjeneste de enkelt og greit kaller «Test our lenses». Her lar de deg velge mellom 14 ulike objektiver som du kan sette opp til en praktisk sammenligning. For hvert objektiv må du velge hvilken blenderåpning du vil ha (oppgitt i hele blendertrinn), og for zoom-objektivene kan du velge mellom fire ulike brennvidder.

Fujifilm har ganske enkelt tatt et likt bilde for hvert objektiv, for hvert blendertrinn og med fire ulike brennviddevalg på zoom-objektivene. Bildene kan du sammenligne på et digitalt «lysbord».

Her blir det for eksempel tydelig at blenderen påvirker dybdeskarpheten lite når brennvidden er 16 mm. Foto: Fujifilm/Skjermdump

Vi vet at flere objektivprodusenter har verktøy for å demonstrere ulike brennvidder, men ingen som har gått så grundig til verks som Fujifilm har gjort her. Vi håper det slår an og blir en trend, for det er et godt verktøy som ville blitt enda bedre med flere objektiver å velge mellom.

Særlig interessant vil nok mange synes det er å sammenligne originaloptikk med objektiver fra tredjepartsleverandører som for eksempel Tamron og Sigma, siden det ofte er mye penger å spare der.

Fujifilms «Test our lenses» kan du sjekke ut her.

Det blir fort mye forkortelser og rare bokstaver når man skal sette seg inn i optikk, heldigvis har vi en guide som kan være til hjelp»

annonse