Til hovedinnhold

Olympus med objektiv-kamera for mobil

Nå kan du ta Micro Four Thirds-bilder med din iPhone eller din Android-mobil.

Olympus

Olympus Air A01 er ikke et tradisjonelt kamerahus. Det har samme sylindriske form som objektivet, og har fatning med Four Thirds-standarden slik at optikken kan byttes ut.

Les også: Nå er Adobe Lightroom tilgjengelig på Android (CW.no)

Man kobler til en iPhone for å ta bilder. På den måten får man langt flere valgmuligheter enn med et tradisjonelt kamera.

A01-huset ser i prinsippet ut som et objektiv, og inni sitter bildesensoren. Air A01 veier 147 gram, har en 16 megapiksel TruePic VII-bildebrikke og en lukker med hastighet ned til 1/16000 sekund. Tre ganger digital zoom får man også.

Olympus Air A01. Foto: Olympus

Åtte miniapper

Via en app får man tilgang til (per i dag) åtte miniapper som lar deg manipulere bildene med ulike effekter.

Olympus gir også utviklere tilgang til programvaren gjennom OPC hack & make-prosjektet, så forhåpentlig kommer det flere moduler etter hvert.

Modulene åpner for kontroll over farger, flere bildeutsnitt, justering av lukker-hastighet, filme video, redigere bilder, trådløse tilkoblinger og mer til. Den beste forklaringen er kanskje å ta en titt på videoen nedenfor - et bilde sier jo mer enn tusen ord.

Olympus Air A01 kommer for salg i mars i Japan, og er tilgjengelig i sort eller hvitt. Prisen tilsvarer i overkant av 2000 kroner. Air A01 selges også med et objektiv-kit med 14-42mm EZ Body og M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ.

Konkurrenten Canon har hatt sin største lansering på lenge:
Canon EOS 5DS og 5DS R har hele 50,6 megapiksler » (CW.no)

(Kilde: Olympus)

annonse