Nyhet

Nå blir det billigere å strømme musikk til alle rom

Sonos lanserer sin rimeligste multiromshøyttaler Play:1.

Selskapet Sonos er kjent for sine trådløse multiromssystemer, som lar deg strømme musikk fra både Internett-tjenester og din egen musikksamling til høyttalere i flere ulike rom over et dedikert nettverk, og som lar deg styre det hele med flere forskjellige enheter via en egen applikasjon.

I 2011 testet vi to av høyttalerne i dette systemet, Play:5 og den mindre og rimeligere varianten Play:3.

Kompakt og fleksibel

Nå melder Sonos at Play:1 er klart for markedet, som altså blir lillebroren til Play:3 og Play:5, og også den desidert billigste.

Sonos Play:1.Foto: Sonos

Play:1-høyttalerne blir ganske så kompakte med en høyde på 16,2 cm og en bredde på 11,9 cm. Til tross for navnet får den to høyttalerelementer som drives av et par klasse D-forsterkere.

I tillegg har modellen et mid-basselement på 3,5 tommer, som ifølge Sonos skal sørge for solid bassgjengivelse til tross for den beskjedne størrelsen.

Kan forhåndsbestilles nå

Ellers har Play:1 avrundede kanter som visstnok skal gjøre den fleksibel i forhold til plassering, og den skal også være designet for å kunne tåle høy fuktighet, slik at du for eksempel kan bruke den på badet.

Som tidligere må Play:1 kobles til en ruter via en nettverkskabel, men om du ønsker å plassere høyttalerne i andre rom må du koble en Bridge-enhet fra Sonos til ruteren for en trådløs forbindelse. Om du allerede har et Sonos-system hjemme kan Play:1 derimot integreres sømløst i dette.

Play:1 vil bli tilgjengelig i Norge 29. oktober, og ifølge Prisguide kan høyttaleren forhåndsbestilles fra flere forhandlere til en pris på 1598 kroner. Les mer på Sonos' produktside, og se en kort demonstrasjonsvideo under.

Vi var godt fornøyd med storebroren Play:3: Den er enkel å bruke og har god lydkvalitet »

(Kilde: Sonos, via The Verge)

Les også
Luke 29 er for deg som liker god lyd
Les også
WiMP lanserer skikkelig gromlyd
Les også
Sonos Play:3: Gjør musikken til en lek
Les også
Sonos ZonePlayer S5
annonse