Tek.no

Nyhet

Se hvordan Wikipedia kan bli

Reklamebyrå tar sakene i egne hender og lanserer forslag til ny design.

New!
Vegard Ottervig
16 Aug 2012 15:00

Det brukerbaserte nettleksikonet Wikipedia har vokst til å bli en av de mest kjente og kjære nettsidene på Internett. De fleste kan si seg enige i nytteverdien til tjenesten, men ikke alle er enige i at nettsiden er like funksjonell og visuelt tiltalende som den burde være.

Reklamebyrået New! fra Litauen har via sin kjærlighet til Wikipedia og et par vårmåneder skapt et forslag til ny design og funksjonalitet, noe du kan se på Wikipedia Redefined.

Endringene fjerner all overflødig informasjon og legger opp til en stilren estetisk linje for Wikipedia og de mange søstersidene. Hensikten er å sette søking etter informasjon i førersetet, noe New! mener er en av de viktigste grunnene til et Wikipedia-besøk.

Åtte år gammel design

Dagens Wikipedia-forside.Foto: Wikimedia

Den «nye» forsiden er stort sett kokt ned til en stor W, et søkefelt og en meny hvor du kan velge språket. Det hele minner om forsiden til Google.com, hvor brukere slipper forstyrrende elementer.

Det er lite sannsynlig at Wikipedia kommer til å innføre ideene til New!, ettersom de ikke har bedt om å få en ny design. Den nåværende designen har eksistert i åtte år, og det har kun skjedd små endringer i løpet av denne tidsperioden.

New! mener imidlertid at det er lett å gjøre nettstedet mer innbydende og dermed få flere til å bidra. Antall aktive Wikipedia-skribenter falt for eksempel med 5000 mellom mars og juli i år.

Nytt verktøy neste år

Til tross for mange positive tilbakemeldinger, virker det ikke som at New! får Wikipedia til å endre utseendet. Reklamebyrået vurderer isteden å bruke den enkle og funksjonelle designen i sitt eget nettleksikon, som konkurrent til Wikipedia.

Det er likevel visse endringer på vei til det populære nettleksikonet. Neste år lanseres et nytt redigeringsverktøy, som skal gjøre det enklere å redigere artiklene. I tillegg blir det jobbet med en ny design med kodenavn «Athena», som skal ligne på en krysning mellom Apples mobile operativsystem iOS og Microsofts gamle Encarta-leksikon. Dette kommer tidligst i 2015.

Bli vår fan på Facebook!

Besøk nettsiden Wikipedia Redefined for å få et detaljert innblikk i hvordan den foreslåtte designen ville ha sett ut.

(Kilde: Wikipedia Redefined)

Les også
Se folk redigere Wikipedia i sanntid
Les også
Memmento er en online gravplass
Les også
Disse vet hva du har lastet ned fra Internett
Les også
Mann passerer 1 million Wikipedia-endringer
Les også
Her er den offisielle Wikipedia-appen
Les også
Håper på SOPA-kaos i Washington
annonse

Les også