Nyhet

Instagram går i strupen på Snapchat med «Threads»

Skal la deg holde kontakten med dine nære venner.

Instagram introduserer appen Threads, som kan brukes til å sende meldinger og dele statusoppdateringer til «nære venner»-lista di.

Threads inneholder først og fremst den samme meldingsboksen som i den vanlige Instagram-appen, men inneholder altså kun meldingstråder med dem du har i nære venner-lista.

Kjapp sending av bilder

Threads går på mange måter også rett i strupen på Snapchat med bildesendingsfunksjonen din. Med kameraet åpent kan du ta bilde og sende det til de nærmeste med bare to trykk på skjermen.

En begrensning er imidlertid at du ikke kan legge på filtre eller effekter her, og det er også ganske begrenset hvor mange venneikoner det er plass til på skjermen.

Appen inneholder også en statusfunksjon hvor du enten kan skrive inn en kort statusoppdatering selv eller velge at appen skal oppdatere statusen din automatisk basert på hva den tror du driver med.

Om du har gitt den tilgang til posisjonsdata og den merker at du er på kontoret, vil den for eksempel kunne sette statusen «Har stemplet inn», eller «på farten» når den merker at du er i bevegelse.

«Auto Status» lar appen gjette på hva du bedriver basert på informasjon om lokasjon, bevegelse, batteristatus og nettverk.

Krever mange tilganger

Statusene gir således lite direkte informasjon om hvor du befinner deg, men Threads krever altså tilgang til både lokasjonsdata, akselerometer, batterinivå og nettverksinformasjon for å aktivere autostatusene – mye persondata for et selskap eid av Facebook og som allerede har vært mye i vinden for personvernutfordringer.

Instagram presiserer i et eget innlegg om personvern at dataene ikke lagres på deres servere, men kun på enheten din og i begrenset tid. De slettes også om du fjerner Threads fra enheten din.

– Måten vi bruker data fra andre deler av Facebook og Instagram for å levere relevante annonser forblir den samme. Nøyaktig stedsinformasjon som samles inn for autostatus er en ny funksjon spesifikk for Threads og vil ikke brukes til annonser, heter det.

Konkurrenten Snapchat kan også samle mye data om du tillater det, skal sies. Appen har sågar muligheten til å kontinuerlig plassere deg på et kart som forteller alle vennene dine hvor du befinner deg.

Ikke første forsøk

Instagram har for øvrig allerede forsøkt seg med en egen meldingsapp kalt Instagram Direct, men som vi meldte i mai stanset de den gang utviklingen – delvis fordi brukerne skal ha rapportert at de hatet å bytte mellom den vanlige Instagram-appen og Direct.

Sånn sett blir det spennende å se om Threads får en liknende skjebne.

Appen kan lastes ned til iOS på App Store eller til Android på Play Store.

annonse