Tek.no

Nyhet

Hva blir det nye Android-navnet?

Spor av amerikansk pai i offisielle dokumenter.

Shutterstock
26 Aug 2014 10:20

Forrige versjon av Android ble hetende 4.4 KitKat, etter at Nestle gikk inn og sponset operativsystemversjonen. Tidligere versjoner har fått navn som Cupcake, Eclair, Gingerbread, Ice Cream Sandwich og Jelly Bean – søtsaker, alt sammen.

Nye Android L ble lansert i juni, men har ennå ikke fått versjonnummer eller kodenavn. Nå melder Gizmodo at navnet kan være avslørt: Lemon Meringue Pie.

Opplysningen stammer fra en benevnelse i utviklerverktøyet (SDK) for Android L, hvor forkortelsen LMP dukker opp. De samme tre bokstavene, som altså fremstår som en forkortelse for den amerikanske paien, er også å finne i et sertifiseringsdokument hos WiFi Alliance.

Under "Firmware versjon" ser du forkortelsen LMP.Foto: skjermbilde

Kan bli noe annet

Google har imidlertid ombestemt seg før. KitKat skulle egentlig hete Key Lime Pie (KLP), før selskapet fant ut at mange ikke hadde kjennskap til denne paien. I tillegg ble det klart for dem at de kunne tjene penger på versjonsnavnet ved å selge navnet til Netstlé, som laget KitKat-sjokoladen.

På forhånd har de fleste gjettet på at Android L ville bli hetende Android Lollipop. Gizmodo foreslår Licorice, Laffy Taffy eller Lemonheads som andre alternativer.

Få den kuleste Android L-funksjonen i dag
Du trenger bare å laste ned en app »

(Kilde: Gizmodo, MinMiddag.no (oppskrift))

annonse

Les også