Nyhet

Putin kutter tilgangen til flere nettsider

Tålte ikke å bli kritisert for invasjonen på Krim-halvøya.

Kanskje vi ikke burde gjort narr av dobbeltoaletter og funky menyer under OL i Sotsji? Om det er det eller noe annet vet vi ikke, men Russlands president Vladimir Putins virker åpenbart hårsår om dagen. Ikke tåler han at opposjonerende, russiske nettsider kritiserer ham for å ha invadert Krim-halvøya heller.

Derfor har presidenten ristet bjørneskinnet sitt for stressflass, og sperret en håndfull regimekritiske nettsider ute fra Internett. Det melder Cnet News. Nettsidene som ble blokkert, tilhørte blant annet opposisjonsleder Alexei Navalny, og tidligere verdensmester i sjakk, Gary Kasparov. Begge er blant Putins bitreste politiske fiender i Russland. Navalny ble satt i husarrest for litt siden også. I tillegg skal flere aviser ha blitt stengt ute.

Loven som russiske myndigheter bruker for å sperre ute noen nøye utvalgte nettsider ble godkjent i 2012. Den gir Putin og hans frender rett til å sensurere nettsider som enten kan mistenkes å være ulovlige, eller som kan være skadelig for barn. Russland har dessuten tatt til orde for å stramme inn regelverket som gir alle rett til telefontilgang i landet.

Russland bannlyser BitCoin:
Kaller Internett-valutaen "mistenkelig" »

(Kilder: Cnet News)

Les også
Russland gjør det forbudt å bruke VPN
Les også
Nå slår Russland enda hardere ned på Internett
annonse