Til hovedinnhold

Annenhver Nokia får GPS

For selskapet regner med at halvparten av telefonene deres vil ha innebygd GPS i løpet av perioden 2010 til 2012, skriver Reuters.
- Vi planlegger å sende ut 35 millioner GPS-enheter i løpet av året, og mange flere mobiltelefoner som bruker basestasjoner til å orientere seg på kart, sier sjefen for de lokasjonsbaserte tjenestene til Nokia, Michael Halbherr.
GPS i toppmodellene
I fjor solgte Nokia 437 millioner telefoner og 38 millioner av disse var i N-serien, mens 7 millioner tilhørte E-serien. Disse vil i økende grad ha innebygd GPS fremover.
- Du vil se få mobiltelefoner i E eller N-serien uten GPS, sier Halbherr videre.
Selskapet betalte også 8,1 milliarder dollar (41,13 milliarder kroner) for det amerikanske selskapet Navteq, som lager digitale kart.
Mer enn bare telefoner
Det er derfor tydelig at selskapet har store ambisjoner med navigasjon. Nokia sier da også selv det er mer enn bare GPS-telefonene som står bak deres satsning på navigasjon.
- Lokasjon vil i praksis finnes i enhver enhet, sier Halbherr.
Nokia vil blant annet bruke både Wlan-rutere og mobilbasestasjoner til å finne posisjonene til enheter uten GPS-brikker. De kommer også ut med en 2.0-versjon av Nokia Maps-tjenesten denne måneden.

Mer om
annonse