Tek.no

Nyhet

Linksys One

Knut Paulsen
16 Nov 2005 06:00

Selve hjertet i Linksys One har navnet SVR3000. Dette er en router med to internettporter,båndbreddestyring og VPN-endepunkt med mulighet for 50 samtidige IPSec-tilkoblinger. I tillegg er det en 16 porters switch som har Power over Ethernet-støtte, VLAN og automatisk gjenkjenning av kabler (MDI/MDI-X). Det er også to gigabit porter for ekspansjon til flere switcher.

Men det er ikke alt. Linksys har også en innebygd IP-telefon-server (SIP). I tillegg til det er det en E-postserver, filserver og printerserver. I teorien kan dette systemet være den eneste nettverksenheten og serveren som bedriften trenger. Om man derimot har spesielle krav med tanke på databaser og programmer vil man trenge en eller flere servere utenom.

All fillagring på SVR3000 foregår via en ekstern USB-harddisk. Eksakt hvordan alle funksjonene fungerer er usikkert da produktene skal ikke være på markedet før 2006. Det er i USA produktene kommer først hvor det er antatt at de vil være tilgjengelig fra første halvår. Produktene er forventet å være tilgjengelig i Europa iløpet av andre halvdel av 2006.

Det neste produktet som er lansert i Linksys One pakken er en IP-telefon med fargeskjerm, høyttalene, PoE og andre funksjoner man forventer av en telefon til bedriftsmarkedet. En av spesifikasjonene Linksys har oppgitt er at telefonen har 16 MB ROM og 64 MB RAM. Med andre ord fire ganger så mye som den populære trådløse routeren WRT54G fra det samme selskapet. Det er også to nettverksporter på selve telefonen som gjør at man kan koble til PC-en via telefonen slik at man sparer en port på switchen.

Telefonene benytter seg av XML som kan benyttes til det meste. Linksys foreslår blant annet at man kan få opp aksje- og valuta-kurser, IM-programmer, vær og trafikkmeldinger.

Det tredje og siste produktet er et adapter for analoge telefoner og faxer.

Prisen på SVR3000 er satt til 1195 amerikanske dollar, noe som tilsvarer 8200 kr. Prisen i Norge vil dog sannsynligvis bli høyere og det er vanlig å konvertere fra dollar til kroner ved å gange med 10. Da vil prisen ligge på rundt 12 000 kr. IP telefonen med navn PHM1200 er satt til 299 dollar. Adapteret som heter VGA2000 vil koster 279 dollar.

Linksys har også nevnt at det vil komme flere produkter i Linksys One-serien. Det som er nevnt er flere IP-telefoner med blant annet wlan, NAS-lagring, trådløse aksesspunkter, USB-enheter, videokonferanse-utstyr og videoovervåkning.

Les også
Etterlyser standardisering på bladservere
Les også
Linux-WLAN hos Microsoft
Les også
Tippingpoint stopper phishing
Les også
D-Link med nye produkter
Les også
Symantec lanserer alt-i-ett-boks
Les også
D-Link med nytt aksesspunkt og PoE switch
annonse

Les også

Loading