Tek.no

Nyhet

D-Link med nytt aksesspunkt og PoE switch

8 Aug 2005 13:08


Illustrasjonsfoto, D-Link DWL-7000AP

DWL-3200AP er det foreløpig mest avanserte aksesspunktet til D-Link. Borte er plastkabinettene til fordel for et metallkabinett som gjør det hele mer solid. Aksesspunktet støtter både 802.11a,b og g noe som gjør at den støtter alle standardene som er i bruk i dag.

Sikkerhetsmessig stiller også dette aksesspunktet sterkt. WPA2-kryptering med støtte for RADIUS-autentisering er støttet. Det samme er flere SSID hvor hver SSID har hvert sitt VLAN, slik at man kan gi brukere forskjellig tilgang til nettverket ut i fra hvilke av de trådløse nettverkene man kobler seg til.

WDS som står for Wireless Distribution System er også støttet. Dette gir deg muligheten til bridging og repeating mot andre produsenters utstyr. To avtagbare 5 dBi-antenner med RP-SMA-plugg følger også med, noe som gjør det mulig å bruke enda kraftigere antenner om nødvendig.

For enkel installasjon og administrasjon er det "Power over Ethernet-støtte", samt mulighet til å konfigurere enheten via telnet, web og SNMP. Det følger også med SNMP-programvare for konfigurasjon. Prisen er satt til 2500 kr eks mva.

Det andre produktet D-Link har annonsert er switchen DES-1526. Her er det 24 porter 10/100 Mbps hvor alle har PoE-støtte med opp til 15,4 watt pr port. I tillegg til det er det to kombinasjonsporter med gigabit kobber eller mini-GBIC. Funksjoner som VLAN, QoS, portspeiling og trunking gjør dette til en såkalt smart-switch. Det er mulig å konfigurere switchen via web eller SNMP.

Prisen på DES-1526 er satt til lave 5000 kr eks mva.

Les også
D-Link med ny og liten brannmur
Les også
Linksys One
Les også
D-Link med nye produkter
Les også
D-Link lanserer ny xStack-switch
annonse